Thursday, September 30, 2010

Bengkel di Musim Raya

sy kena attend bengkel la plak, bermula hr ni (nak buat dramatik sket - 21 syawal 1431h hehehe...) smpi la sabtu nih. x paham betul org yg organize bengkel time2 raya nih. sbbnya melibatkan weekends. walaupun sabtu tu half day je (smpi kul 1230pm), tp still...i'm in raya mood. seb baik x de OH hr sabtu (ahad dah ada 2 OH). bkn sbb OH sgt pun sebnrnya, tp saje x brp nak setuju buat bengkel time2 raya nih. sil call nak dtg tghr sabtu, saya plak rasa x best. ye la, org bgtau awal2 lg nak dtg. tp tuan rmh mana sempat nak masak. tghr plak tu. bengkel abis 1230pm (klu abis on time la kan), dr bagan lalang nak blk nilai ada dlm 40 mins. mau klu masak kul 4pm br lunch hehehe...

mmg ingat nak hangkut je the whole family ke bagan lalang. tp since bengkel tu tiap2 hari abis kul 11pm & aBah plak kata, lg senang nak handle budak2 kat rumah je - saya drive sorang2 je la nampaknya. aBah dah pesan siap2, sediakan baju budak2. senang nanti dia x tercari2 baju. so, hr ni saya masuk ofis kejap pg td, blk kul 11am tadi, kemas2 segala (termasuk my bag jugak) - taraaaa...

baju2 the kids utk jumaat (skul) & saturday morning...

kejap lg nak rehat2 seblm sesi memerah otak mlm nih (bengkel smpi kul 11pm huhuhu...). lunch td malas nak round2 carik lauk2 yg best, saya singgah je beli nasik kerabu kat 1 kedai nih...


x menarik lgsg kan?

nasik kerabu nih rasa dia ok la. tp saya bila makan nasik kerabu suka sayur dia tu. lauk2 dia plak saya x kesah sgt. kebetulan tadi tinggal ikan & daging je. saya pilih ikan sbb dah jemu asik makan daging je. tetiba saya rindu kat mek kelate yg jual nasik kerabu & nasik berlauk kat bsp. pg2 mesti ramai org beratur beli kat kedai mek nih. klu saya awal, confirm sy beli. tp kalau dah lambat tu, saya malas nak beratur hehehe...kena carik nasik kerabu kat area nilai ni plak, mana yg sedap...

Wednesday, September 29, 2010

Beralih Arah...

saja nak beralih arah dari wordpress kpd blogspot due to some limitation kat wordpress (saje mengada hehehe...). kan best kalau boleh transfer all entries kat wordpress to this blog? ke memang boleh tp saya yg x tau huhuhu...

pernah ada akaun blogspot sebelum nih. tp it's a private blog. blog utk meluahkan perasaan sendiri, sendiri tulis sendiri baca. purpose - sbb sy mmg jenis yg suka pendam. so, cara luahannya adalah "menulis secara rahsia" hehehe...lama dah x tulis kat blog tu sbb macam dah malas nak layan perasaan sgt. plg x pun, nangis sorang2 hehehe...

ada masa, insyaAllah will transfer all entries daripada wordpress ke sini. rasanya nak tutup la akaun wordpress tu...