Tuesday, November 23, 2010

Concert!

the concert was held on the 15th of nov 2010. principal kata tempat dah fully booked during weekends. so terpaksa la dia buat konsert hari isnin pukul 2 ptg. terpaksa la saya & abah amik cuti jugak utk bagi moral support kat anak2. it was farah 1st concert & a 2nd one for irfan.

ready to go!

the opening!

pakai t-shirt sekolah & baca all the doas & rhymes yang diaorg belajar kat school. irfan kat blkg tu, sebelah girl bert-shirt putih. panjang jugak part nih. sempat gaduh2 lagi budak2 ni kat atas stage sebab ada yang marah kawan2 salah baca/ nyanyi hehehe...nak tergelak tgk diaorg nih!

tarian melayu yg sgt sweet. pandai budak2 nih. rsnya yang nih budak2 6 yo.

farah menari twist, couple ngan budak nih. pic blur sket sbb saya zoom dari jauh. x de sgt pic menari nih sbb saya & abah sebok rakam video hehehe...dua2 sekali sebok merakam sebab x sangka anak dara selamba je menari & enjoy herself. maklum la, farah ni pemalu. so, bila dia boleh bawak diri masa konsert nih, saya plak rasa cam nak nangis hehehe...abah kata, group farah nih yg paling best perform!

performance irfan plak tajuk dia "crazy frog". irfan & gang ni kiranya frog la kot, tu yg siap bertopi askar warna hijau tu. saya memang dah tau irfan ni jenis serius bila buat satu2 benda sbb dah pernah experienced masa last year's concert & sports day. so, this time nih pun sama. confident je atas stage, tp nmpk pelik la kan sbb orang lain cam teragak2, dia plak menari bersungguh2 hehehe...bravo irfan!!

ni pun best - african dance. budak yang tengah tu pandai sgt menari.

hawaiian dance.

farah on stage - amik hadiah utk good attendance for PH2.

irfan dapat consolation prize hehehe...semua budak dapat hadiah sebenarnya. sekolah ni x de exam. so, x de la hadiah untuk best student ke hape. tensen je time nih. nak amik pic irfan amik hadiah tp x sempat sbb mc cepat sgt panggil the next name. irfan x sempat amik hadiah lagi, budak tu dah naik stage.

kesimpulan : saya happy bila tgk anak2 happy. walaupun concert nih lambat bermula, tggu dari pukul 2pm, 3pm++ baru nak start, tp sangat enjoy tgk performance diaorg. next year irfan & farah saya tukarkan ke sekolah lain. so, graduation & concert kat sekolah lain plak la jawabnya tahun depan.

opssss...saya lupa farah ada masuk satu lagi acara - fashion show!

budak2 sebelah farah tu semuanya dah 6 yo. so, nampak la farah sgt kecik hehe...

2 comments:

Tyha said...

Yup...same feeling...cam Najmi x pernah terpilih untuk masuk apa2 persembahan masa kat sekolah start 4 years. Bila dia buat performance masa graduation day tu...rasa,boleh juga anak aku buat perfomance...sEBaK le jugak!

elly said...

betul la tyha. x sangka anak2 kita dah besar. teringat farah masa sports day last year, punya la dia menangis x nak join kawan2 dia bersukan. takut jugak tahun nih jd mcm tahun lepas. alhamdulillah, tgk dia enjoy sgt & x hirau dah kat mama & abah nih hehehe...