Thursday, December 30, 2010

Demam Tak Abis Lagi!!

*blogging @ my hometown yeaaahhhhh...x tau abah bc luahan hati saya ke apa, dia ajak balik kampung nak tgk ayah. thanks a lot to the PM oso sbb isytihar cuti hari ni, kalau x mmg confirm x blk kmpg*
terasa nak buat ulasan pasal final aff piala suzuki 2 hari lepas. dah basi, tp yg penting KITA dah menang hoooyeeeeaaaaaa!! eh, i am not a football fan. cuma kenal a few names je - national & international (setakat tau nama je tau, player kelab mana, negara mana, negeri mana x sure sgt hehe...). saya x selalu tgk bola. even utk temankan abah tgk bola pun, boleh la sekadar teman tp saya tido depan tv. lagipun abah bukan fanatik bola. so, x de la sgt pun menghadap tv tu. cuma utk piala suzuki nih saya sgt2 teruja nak tgk & saya la yg plg kuat jerit kat rumah sampai budak2 pun tercengang2 tgk saya hehehe...

sekrg nih saya dah kenal a few malaysian football players wpun seblm ni saya x amik port pun pasal diaorg hehehe...dah tau dah saf*e sali sbb dia jaringkan byk gol, musl*m sbb dia hensem (saya minat yg ala ala chinese look sket), nor*hahrul i*lan tal*ha sbb saya suka dia gelecek bola masa malaysia menang 3-0 kat bkt jalil, tp kat bung karno dia x brp menyengat - still saya ingat dia, sab*e mat ab* sbb muka dia sgt familiar, ala ala seorg lelaki yg saya minat masa zaman kat uni dulu opsssss..., ku*alan & sa*iq sbb saya tensen giler tgk diaorg main semalam (tp saya dah lupakan sbb KITA dah menang kan?), iz*aq sbb dia masuk lagi berapa minit je perlawanan nak abis - cuma saya rs kalau dia pakai jersey br saya kenal, kalau x saya x ingat hehehe...jersey kan ada nama, am*i ya*yah mmg saya "kenal" sejak dulu hahahaha...pemain senior yg mmg saya minat dulu2 & x sangka dia still lg ada dalam skuad negara, as*ari pun saya ingat - abah kata, muka dia mmg terang2 muka org ganu hehehe...

eh, ni dah macam semua saya kenal nih hahaha...tetiba lepas aff nih terrer terus semua nama. sambil tgk bola sambil hafal nama diaorg hahaha...(eh, saya mmg camtu...sbb tu saya kenal david backham & dia x kenal saya hehe..). tp yg saya paling "minat" buat masa ni ialah...



yessssss....k*airul fa*mi!!!!
saya rasa kalau x kerana keterreran dia nih, confirm kita susah nak menang. indonesia mmg main pulun habis hari tu. byk sgt aksi2 dpn pintu gol. kalau bukan kerana keeper yg sgt terrer macam dia nih, isssss...x tau laaaa. so, sementara demam bola masih melanda, fa*mi la pemain kesukaan saya hehehe...
harap2 "demam" nih cepat baik...nak tukar minat org lain plak!!!

2 comments:

Tyha said...

Hehhehehehe....entah saya minat Fadhli San...umur baru 19...best gak dia main...;).Saya biasa2 je...minat bola pn sebab geram kat Indon yang buruk2kan Malaysia.Tengok tu sebab nak lihat apa kata orng2 indon ni bila malaysia menang kat tempat dia.

elly said...

hehehe tyha, sesaja je nih. x de la minat beria2 pun. dah org kat rmh nih tgk, nak x nak kena join jugak. fadhli syas, muslim & fahmi mmg antara yg dipuji2 main dgn baik.