Friday, December 3, 2010

JJCM 4

sempena MAHA2010, JJCM 4 adalah di sini...

tapi bukanla kitaorg pegi makan time2 MAHA nih hehe...ni masa awal nov10 hari tu & it was a steamboat buffet dinner.

menggelegak di atas dapur...

dah tinggal sikit, baru teringat nak amik gambar hehe...
kerang & udang...


the sauce...

irfan mesti nak makan mee/ bihun...

besides steamboat, ada jugak bihun goreng, nasik goreng, fries, nuggets, fruits (2 jenis) & kuih/ jelly (rasanya 2 jenis jugak kot).

mine...best makan sup cendawan + mee nih panas2!

minah ni bukan nak makan sangat.
abc & some kuih je kot. rugi2...


mine jugak!!

irfan & his ice-cream!

ok la makan kat sini. yang paling best sebab diaorg mmg akan refill semua makanan. so x de la kalau kita datang lambat, semua makanan dah abis. saya suka segala jenis balls yang ada kat sini - ketam/udang/ ikan. so, yang itu paling saya banyak makan. udang & ketam pun ada. tp udang & ketam tu kecik2, x best sgt. cuma kalau rasa nak makan byk, boleh amik banyak hehe...

the price - RM19.90 seorg utk dewasa & RM9.90 seorang utk kanak2 above 5 years. kitaorg cuma bayar RM39.80 & the kids semua free. x la berbaloi sgt sbb farah & izryn bukannya makan sgt pun. irfan pun x byk makan macam selalu. mungkin dia kenyang makan kat rumah bbsitter (klakar sbb abah kata, dia ingat nak ckp kat bbsitter jgn bg budak2 makan petang hehe...punya la nak dpt pulangan maksimum mkn kat sini). tp ok la.

facilities - yang nih paling x syok. surau sgt x best sbb x de yang proper utk perempuan. dah le kitaorg dtg sebelum maghrib, so mmg kena jugak solat maghrib kat tmpt yang x proper tu. sedikit susah sbb dia share ngan lelaki & tmpt solat utk perempuan tu plak muat2 utk sorang 2 je. helloooo...ingat lelaki je ke yang solat? toilets pun x ok. plak tu farah nak yak yak plak. ergggghhh...terus saya moody! seb baik dah abis makan...

cuba teka siapa yang hanya makan jelly & kuih?

"
"
"
"
"
ye betullll...

budak kecik nih dah ngantuk!

abah kata boleh la g makan kat sini lagi. in fact, dia dah pegi dah utk kali ke2 dgn geng2 dia. saya rasa, saya nak cuba makan kat restoran steamboat kat subang jaya (nih sbb abah penah ajak pegi dulu, tp x terpegi2 lagi) & steamboat q-thai kat nilai (nih sbb saya tgk sentiasa ramai org, mesti best) nih dulu hehehe...

No comments: