Monday, December 6, 2010

JJCM 5

lately nih asik JJCM je kan? mesti ada yang tertanya2 apa jadik ngan my diet scheme yang diwar2kan sebelum nih hehehe...utk makluman, diet still on for breakfast during weekdays (nesvita + biskut/ kadang2 kuih). on jugak utk lunch (nasik seciput + sayur banyak2). tapi sekali sekala kalau abah ajak makan luar/ saya yang nak makan kat luar bila malas masak, saya tetap makan cuma bukan nasik la or kalau tmpt tu mmg kena makan nasik, makan jugak la seciput nasik. tapi jogging x start2 lagi huhuhu...kan selalu hujan ptg sekrg nih. so, mmg terbatas la aktiviti keluar rumah.

weekends lepas, tetiba abah ajak makan kat bagan lalang. dah a few times dah makan kat sini, tapi kali ni test makan kat kedai yang x pernah makan. selalu makan kat kedai hujung belah kiri. kali nih makan kat kedai pertama belah kanan. ramai org bgtau kedai nih sedap jugak & murah sikit berbanding yang lain. nama kedai dia SENANDUNG MALAM.

silap la pegi makan kat bagan lalang time cuti2 sekolah nih. sampai sana kul 630pm dah penuh giler orang & susah sgt nak carik tempat duduk. nak pilih ikan pun beratur panjang. kul 7pm dah siap order & solat maghrib bergilir2 ngan abah. dua2 dah siap solat pun makanan x dpt lagi. mana x nya, setiap sorang yang order mau untuk 20-30 orang makan. waiting time dalam 35-40 minit time2 ramai orang nih kira acceptable jugak la utk kitaorg.

jenahak sweet sour

pepahat sweet sour + telur

udang sambal

sotong goreng tepung (sebnrnya nak amik gmbr sotong, abah perasan nak amik gmbr dia amik kuah hehe... tu yg tetiba ada sudu menyebok kat situ)

budak-budak enjoy makan kerang rebus

semua skali yg kitaorg makan nih + 3 pinggan nasi + 1 jug fresh orange + 2 gelas air sirap (punya lah banyak minum kan hehe...) berharga rm89. ok ke x ek? rasanya yg nih portion dia lagi banyak drp yg kitaorg makan sebelum nih (kat kedai lain dgn hrg yg lebih kurang sama). puas hati la makan, cuma mungkin kesilapannya sbb pegi time cuti sekolah. mmg packed giler!

4 comments:

Tyha said...

Nape eekkk...saya skang x boleh tengok makanan bercengkerang...terus teringin! Sedap ke elly pepahat tu?

elly said...

rasa dia biasa je tyha. ala ala rasa cam siput sedut camtu. tu hubby yg order. dia yg minat sgt...x penah test ke? g la test hehe...

Hanim Najib said...

aiseh..bkn bulih tgk entry makan2 nih skg..sume nak aje ase makan..kekeke..tp mmg lama dah anim tingin nk g jalan2 cr mkn kt bagan lalang nih..slalu dgr nama je..tp xpnh2 sampai lagi..huhuhu..one day kene jgk pegi nih ;)

elly said...

kena pegi nimmmmm...kesian kat baby hehe...

elly kan dok nilai. so, mmg dekat nak g bagan lalang nih. x plan pun, terus je redah hehe...tp dulu masa dok puchong kitaorg penah bermlm kat bagan lalang nih. siang ajak budak2 main air, mlm makan seafood. syok jugak nim. x de la kelam kabut. kalau dok jauh, jenuh jugak nak ulang alik semata2 utk makan.