Thursday, January 13, 2011

Dah Ada Homework!

baru 2nd week sekolah, budak2 dah ada homework! tapi saya memang x kesah pun kalau teacher bg homework nih. bukan byk pun, 1 mukasurat je. diaorg yg excited terlebih. sampai2 rumah je dr rumah bbsitter, terus nak buat homework. tp disebabkan saya nak masak dulu, selalunya saya mmg suruh diaorg tunggu sampai lepas makan baru boleh start buat homework. irfan mungkin boleh buat sendiri homework dia, tapi saya x nak la biarkan diaorang. sbbnya nanti, main je lebih. nak2 bila berdua tu kan...

irfan tgh khusyuk kaler2. farah dah siap dah sebenarnya homework dia. tu yg dia saja mengadap buku dia & suruh saya amik gambar dia hehehe...
yang atas tu tulisan farah, yang bawah tu tulisan irfan. mana yang lawa hehehe...
irfan can do his homework on his own, tapi kena jeling2 jugak la sbb lama2 dia tulis makin x lawa hehe...homework semalam saya yg monitor. lupa nak amik gambar tulisan irfan masa abah yang monitor the day before. ada beza sikit tulisan dia sbb dia takut ngan abah hahaha...ngan saya, dia byk menjawab.


cuba tgk farah kaler ayam & rumah tu. lawa kan? ayam warna pink, rumah warna warni abis semua kaler yang ada dia guna hehehe...

kalau weekdays, 930-1000pm biasanya saya dah suruh diaorg masuk tido supaya senang bgn awal besok paginya. alhamdulillah, setakat hari nih jadual saya ok lagi. cuma keja tambahan saya ialah iron skul uniform diaorg (macam dah sekolah betul plak kan?). tahun lepas tadika diaorg pakai t-shirt je, tapi tadika yg nih uniform dia kena iron plak. so masa mengiron kena tambah sikit la sbb baju saya pun nak kena iron jugak.

irfan x g sekolah hari ni sbb start malam tadi dia demam. demam2 pun gigih jugak malam tadi nak buat homework. pagi nih pun panas lagi. dah g klinik & tgh rehat kat rumah ngan abah yang amik cuti hari nih.

1 comment:

Hanim Najib said...

hehe..mmg lawa laa farah kaler..kagum je tgk..