Friday, February 11, 2011

Soroton Peristiwa - Sebulan

irfan's 6th birthday - 23rd jan 2011 hr tu. birthday dia jatuh hr ahad. awal2 lg saya dah happy sebab x de la saya perlu bersusah payah nak siap2kan goodies bags ke apa hehehe...kalau birthday masa weekdays, seboleh2nya saya nak diaorg celebrate kat sekolah je. so, haruslah sacrifice masa & duit sikit utk sediakan apa yg patut. utk tahun ni, celebrate kat rumah je lah kan...

irfan request nak birthday cake tom & jerry. macam2 la idea budak2 nih kalau kita suruh request. utk memudahkan saya, saya order kek dr pn rozie (http://roziehomemadepastry.blogspot.com) yg saya pernah order kek masa birthday farah thn lepas. suka order kat pn rozie ni sbb kek dia sedap, reasonable price & yg penting, free delivery. maklumlah hr ahad abah keja, so mmg mengharapkan delivery terus ke depan pintu nih.

malangnya, edible image tom & jerry x de. request plak transformers (adoi la irfan...), saya dah agak dah mesti x de. dia nak plak kek berbentuk train (irfan, irfan...). pn rozie x dpt nak penuhi jugak permintaan nih. last2 saya order je choc moist biasa hehehe...x nak dah tny irfan, karang tah hape2 dia request (sorry ek irfan hehehe...)


kek sampai dlm kul 10 pg. jenuh jugak nak "jaga" kek sementara nak tggu abah balik keja celebrate ramai2. ye la kan, kek depan mata tp x boleh nak potong, bising la diaorg nih hehehe...setgh jam seblm abah balik keja, saya dah siap2 order pizza (ni request irfan jugak sejak sebulan yg lalu...). ptg tu celebrate makan kek & pizza je. cukup la utk kami anak beranak. bukak plak present from atok mak - books. bungkuskan sikit kek tu sbb besoknya irfan request nak bg ibu bbsitter & tecer basyirah dia.


irfan's birthday celebration (2nd time) - hahahaha padan muka saya! konon la kan x nak celebrate kat skul. tetiba tecer inform mmg ada birthday celebrate setiap akhir bulan utk birthday girls/ boys. tp x paksa, kalau x nak buat pun x pe. kesian plak kat irfan sbb tecer dah inform dia pasal celebration tu. karang kalau kawan2 dia nyanyi utk dia, terpinga2 plak x de kek & goodies bags. buat la jugak sikit...

beli kek kecik je, saja simbolik. lagi pun, ada 5-6 org lagi birthday sama hr tu. nak buat goodies bags tu jenuh jugak la, sampai tgh malam jugak membuatnya huhuhu...semua sekali ada dalam 57 bags kot. irfan excited tgk byk2 tu sampai dia x mau tido, teman mama hehehe...

pegi kilang coklat beryl's - kilang coklat kat seri kembangan nih ada buat jualan murah sempena cny hr tu. kebetulan mak mintak saya tolong surveykan harga. dia nak beli byk utk kenduri kawin ucu bulan mac nih. wahhhhhh...saya yg rambang mata tgk coklat semua saya nak beli hehehe...best sbb hrg dia lg murah dr pasaran. abah plak bg greenlight beli macam2, apa lagi...


jogging - br terlaksana misi berjogging hehehe...tu pun setelah dipaksa oleh abah. besoknya terus sakit kaki hahaha...br misi pertama nih, misi ke2 tah bila la ek huhuhu...

wan mohd haziq - congrats to mak njang & pak njang! cucu lelaki ke2 dalam family abah selepas irfan drp 7 cucu hehehe...

saya x pegang sgt baby nih sbb belum bersedia untuk "terjangkit" hahahaha...

baby irin jatuh - adoiiiiii...yg nih saya nak cerita pun x tau sbb masa kejadian irin ada ngan abah. biasa la pagi2 bila saya nak g keja, nak htr irin g rumah bbsitter & nak htr irfan farah g skul mmg kelam kabut sikit. selalunya abah tolong dokong irin sementara saya nak keluar masuk rumah tgk itu ini. tah macam mana tah, abah letak irin dalam keta, dah tutup dah pintu kereta tu, pastu abah bukak balik pintu kereta, pastu dia kata tetiba irin melompat, terus terjatuh atas jalan raya! benda nak jadik nih mmg ada je penyebabnya. sbb selalunya abah mmg x ltk irin dlm keta selg saya x masuk keta lagi. mmg saya yg akan amik irin drp abah. tetiba plak hr nak jadik nih, abah ltk plak irin dlm keta hmmmmm...alhamdulillah x de pape. cuma luka & calar sikit dahi & muka dia.