Tuesday, April 12, 2011

Cuti-Cuti Langkawi - Day 4

ok, nak tamatkan kisah cuti-cuti nih hehe...day 4 adalah hr terakhir di langkawi huhu...flight pukul 1230 pm, so boleh la kita bangun lewat sikit. x de la lewat sgt pun sbb budak2 semua dah lapar. seb baik dah siap2 tapau roti the day before. around 9 am camtu, dah check out!

terus menuju ke kedai makan yang dah di usha semalam, & lepas makan kita menuju ke tmpt menarik yang ada kat area2 situ iaitu Beras Terbakar hahaha...lawak pun ada nak melawat tmpt nih, tp ok la saje2 nak abiskan masa. aku penah pegi beras terbakar nih zaman dulu2 masa belajar kat uu*m. so, macam x teruja sgt nak pegi. tapi, rupa2nya kawasan beras terbakar nih dah lain, dah buat pagar baru. kalau dulu boleh masuk & carik2 beras terbakar tu, this time dia buat pagar & x boleh masuk. baru terperasan kawasan nih kat dalam area rumah org. dulu, macam x perasan plak ada rumah org *musykil*. sempat jugak aku sambar kain batik 1 kat kedai2 depan tu. saje nak buat kain baju kurung.

dah tgk kawasan beras terbakar (at least dpt gak tau sejarah beras terbakar hehe...), terus pegi airport. agen keta cakap, parking je kat mana2 kawasan airport tu & tinggalkan kunci dalam kereta. dia kata, kat langkawi nih x ada org curik keta. ye x ye jugak kan? kalau curik keta, nak bwk lari ke mana plak. x kan nak terjun laut. x sempat nak lari ke mana, dah ada org jumpa. bukan besar sgt pun langkawi tu.

dah check-in bag semua, lepak2 kejap & terus masuk. flight delay setgh jam lebih kurang kot. ada plak budak kecik mengamuk dlm flight sbb ngantuk. seb baik awal2 tu je, lepas tu dia tido smpi la kat lcct (40 minit je pun haha...). budak 2 org tu plak, nak jugak2 beli makanan. ye la kan, dah stewardess tu berentikan troli makanan betul2 dpn diaorg, mana la x meroyan nak beli. beli la jugak sebungkus cashew nuts kecik rm4 utk diaorg (yeaaa...boleh berbangga dpt beli makanan kat atas awan haha...)

sampai lcct, semua dah lapar. ramai plak umat kat airport tu. abah terus carik cab nak balik. tny kat luar tu, dia suh tanya kat dalam tp lebih kurang harga dalam rm42 camtu smpi rumah. bila tny kat dalam, dia kata rm100. waaaaaaaaaaa...gilos la lcct - nilai rm100. abah call kawan dia sana sini & akhirnya cik shidy tolong amik kitaorg (thanks a lot cik shidy, nah amik sebungkus ikan bilis langkawi hehe...). sebelum cik shidy sampai, g makan kat kfc lcct sbb dah kemaruk sgt nak mkn kfc masa kat langkawi (x sempat2...). mana la best makan kfc kat lcct, semua x lengkap/ limited choice. hamik je la apa yg ada. whipped potato pun boleh jatuh terlangkup atas lantai. adoiiii laaaaa...

yeaaaa...tamat dah percutian kami tahun nih. mungkin agak susah nak pegi berjoli2 camni lagi dalam masa terdekat or 4-5 tahun nih sbb nak kumpul duit hahaha...banyak agenda dlm kepala nih (konon hahahaha...).


1 comment:

Marsha~ said...

best kan gi langkawi..... teringin sungguh nak bwk anak2 ni