Monday, August 1, 2011

Ramadhan 1

ramadhan al-mubarak to all readers!!

hari pertama berpuasa nih :

- sahur with ayam masak kurma semalam + ikan pekasam. sahur sorang2 sbb kebetulan plak 1st day puasa tahun nih abah keja shift malam huhuhu...tp at least dapat la berbuka puasa sekali. sama je pi mai pi mai : kalau keja malam x dapat sahur sama, kalau keja siang x dpt berbuka sama. dah almost 8 years kawin, redha & pasrah!

- irfan kena ciken pox!! adoiiii laaaaa...br ingatkan nak suruh dia try berpuasa tahun nih since dia pun dah 6 tahun. kejut dia pagi td utk bersahur, dia x nak bangun. dah nak dekat kul 6pg baru dia terbangun. nak pulak dia bersahur tp cuma makan roti sekeping cecah milo. td call abah, abah kata irfan x mintak makan pun. cuma dia ada tanya, minum x boleh ke hehehe...so far so good. utk 1st day nih, at least dia boleh tahan smpi tghr pun dah kira ok.

- abah request mee goreng mamak for buka. kena start list down menu for sahur & buka selama sebulan nih supaya x kelam kabut.

- dah tghr nih rasa mengantuk pulak huhu...break 1/2 hour je masa bulan puasa nih sbb blh balik kul 4.30pm. rasa mcm nak tido kejap je hehe...

updated : x tido pun sbb "diganggu" oleh panggilan telepon & kemudian mengganggu telepon org pulak hehe...irfan x poseeee!! abah kata dia bgn tido & the table is cleared - milo pg td & roti yg abah beli dah lesap. irfan kata dia lapar hehe...ok la, mama terima sbb dia pun bukannya sahur betul2. besok try lagi sekali...itu la, budak yg pandai amik makan sendiri nih pun susah jugak kan haha...tp x pe, jgn paksa sgt walaupun aku jeles sebnrnya ngan anak2 org lain yg baya2 irfan tu boleh pose penuh.

1 comment:

Tyha said...

X pe Elly pelan2.Najmi masa mula2 posa ok...yang dia x posa tahun lepas 7 hari...sebab demam dan bibir dia berdarah. Masa masih panjang...;)