Thursday, August 18, 2011

Ramadhan 12 - 17

haha...gagah gak nih nak completekan ramadhan diary nih walaupun dah ketinggalan banyak hari nih...caiyok caiyokkk!!

ok...

ramadhan 12 - cuti purposely untuk bershopping hehe...x de la shopping sangat pun, tp semua org dalam rumah berjaya dibelikan at least 1 barang for raya yeaayyy...sebnrnya dah plan ngan abah nak g shopping sama2. last minute abah kena keja la pulok. puas dah membebel, tensen, masam muka semua...tp bila ingat2 balik buat sakit hati jek, baiklah...shopping sorang2 je lah. 1 je tempat yg dituju which is i*oi mall. ni mmg fav place abah masa kitaorg dok puchong dulu. mmg dah plan nak g sini ngan abah. walaupun tanpa abah, pegi jugak la sini hehe...matlamat utama - THE KIDS BAJUs! dapat la a few bajus tapi x brp nak menarik (alasan nak g shopping tmpt lain plak haha...), mama dapat handbag & kasut, abah dapat 2 t-shirts hehe...still kena shopping lagi @ ju*sco sbb dapat voucher rm30 yg tarikh spending dia between 18-31 aug 2011 (jahat kan ju*sco huhu...). disebabkan voucher ni kita postpone dulu jeans anak2 smpi la tarikh voucher nih boleh digunakan.

aku bukak pose @ italiannies mv malam tu with my school frens. thanks diana sbb tumpangkan naik mr m ko (merasa aku hehe...) & witut sbb aku lepak rumah ko di tengah2 hujan lebat giler ptg tu. 1st time makan kat italiannies. not bad la shrimp linguine yg diminati ramai. gilos smpi 5 pinggan order sl nih, last2 semua tapau bwk balik except lilen yg kuat makan hehe...smpi rumah around 1145pm, semua dah tido huhu...dah le tido kul 12, bangun plak kul 4am sbb lauk sahur x masak lagi. nasib la kan, sape suh berpoya2 hehe...

ramadhan 13 - shopping lagi hehe...this time sbb nak carik bj melayu irfan. tema adalah biru sbb aku & the 2 gals dah ada dah bj kurung biru buat masa kenduri ucu bln mac lepas. so settle for the gals, tinggal irfan je (abah x cuti raya so dia x nak bj raya *nanges*). nak suh irfan beli kaler biru gelap, mati2 dia nak biru muda. ikut ko lah nak oiiii...bukak puasa kat luar lagi @villa*geview bangi. tip top lah tmpt nih wpun mahal sikit. kul 720pm mmg semua makanan dah ready atas meja smpikan si irfan x sabo2 nak makan.

lepas break-fasting, sambung lg shopping. kejap je g alamanda carik kasut budak2. irfan berjaya dapat 1 kasut & 1 jeans, tp si kecik izryn dah mengamok, so kita tangguhkan dulu acara shopping.

ramadhan 14 - shopping lagi haha...mmg giler tahun nih, shopping sakan. bukan sakan membeli tau, tp sakan keluar g shopping. ada je ideanya haha...irfan tetiba sebok nak carik samping utk bj melayu dia. semalam carik sekali x de plak warna biru. aku ngan irfan je keluar g carik samping kat ni*lai squ*are je. x smpi 10 minit dah jumpa samping yg dia berkenan (ikut cakap irfan je sekrg nih sbb malas tgk dia merajuk2 masam muka hehe...). aku amik masa sikit round2 tgk bj. mahal2 jugak bj2 nih huhu...x sempat nak belek sgt sbb ada budak puasa yg dah x larat.

berbuka with nasik tomato, kari daging+kentang+kacang panjang+terung (sebnrnya nak buat kuah dal, tp terlupa beli kacang dal. daging plak x jumpa org jual daging, beli je minced meat campur dalam tu hehe...) & ayam masak merah. ok la utk aku yg dah lama x masak nasik berkaler nih. yg penting, cukup2 je semua habis smpi sahur besoknya.

ramadhan 15 - kue tiow goreng + sosej&kentang goreng + telur mata + kuih keria. sosej&kentang jadik lauk pulak masa sahur.

hr nih aku cuti shopping lagik (mati la tahun nih giler shopping huhu...). dapatla a few bajus lagi for the kids & my bj as well (sbb rasa macam x best plak bj raya bj yg dah penah pakai sebelum nih, nak jugak bj baru).

ramadhan 16 - beli mee konon nak buat mee goreng. tp tetiba macam bosan makan mee. so buat roti jala, sambal sardin & inti daging+kentang. sambal sardin for sahur jugak.

ramadhan 17 - aku kena join majlis iftar & sumbangan ramadhan kat us*im. siap2 belikan nasik ayam untuk abah & budak2, me berbuka nasik hujan panas+ayam masak merah+dalca+ papadom. smpi rumah dah kul 845pm, abah plak siap2 nak g keja huhu...kelam kabut ngan si kecik tu. seb baik ptg tu mmg dah siap2 tapau lauk for sahur.

fuhhh - minggu yg penat sebenarnya. tp ok la. irfan plak macam kena monitor sikit puasa dia sbb ada incidents yg dia minum air hehe...masa g shopping tu tetiba dia minum air, shopping day 2 tu dia mmg request x nak pose & kat rumah ibu pun dia penah minum air sekali sbb ibu x perasan. tp since aku pun x strict sgt kat irfan (cuma encourage je dia bgn sahur & puasa), so aku x kesah sgt. tgk next year camne...

No comments: