Wednesday, August 24, 2011

Ramadhan 23

rasanya macam starting the 23rd day of puasa nih, dah x masak dah kot (kecuali for sahur) huhu...aku mmg dah makin malas nmpknya nih adoiiii...not because of malas semata2 la, ada reason lain *alasan alasan haha...*

sebenarnya hr nih (rabu) & khamis, abah balik lambat. aku dah x larat dah sebenarnya bila nak kena masak without abah nih. si kecik tu dah makin byk songehnya sekrg nih. dgn puasa lagi, kesabaran & kepenatan tercabar, no way la aku nak masak. dah tentu2 dua hari x masak. hr jumaat aku dah start cuti. banyak agenda - nak kemas rumah, nak g sana, nak g sini, confirm la x masak. sabtu - a few things nak kena settle jugak - kemas beg, nak potong rambut farah & izryn macam2 lah. x masak gak kot. yg penting, insyaAllah utk sahur akan masak jugak *sahur lauk sempoi2 jek, x masak x tau la kan hehe...*

ramadhan 23 - planning hr nih nak settlekan kasut budak2. buka kat rumah with roti butter+scrambled egg+smbl tumis udang & karipap. alas perut je. lepas maghrib, chow cin cau misi mencari kasut. crowded giler kedai kasut, x cukup tgn mamat kedai tu hehe...SETTLE kasut untuk tiga2. si irfan beli lg 1 kasut (this time sandal plak). wahhhh...sakan budak 1st time puasa siap ada 2 kasut hehe...

irfan nak makan kfc. beratur kat kfc, tup2 sampai turn dia kata kena tggu. hmmmm...tgk tray pun semua dah kosong, balik je lah. irfan nak mcd pulak. ramai gak org kat mcd, tp alhamdulillah dapat makan. cuma, fries abis la pulokkkkk huhu...apa la makna mcd tanpa fries hehe...

sahur = sambal tumis udang & kobis goreng.

*semalam ibu bbsitter bg bj kurung kat farah & izryn. ibu jahit sendiri. terharuuuuu sbb budak2 nih mmg x dak bj kurung baru (bj kurung depa tahun nih recycle masa kenduri ucu dulu). tgk2 dpt bj kurung warna pink+purple. cantek! dah aku pulak yg "terpaksa" beli bj baru warna pink+purple konon2 nak sedondon hahaha...*

No comments: