Wednesday, August 3, 2011

Ramadhan 3

- 1st time pegi pasar ramadhan semalam. psr yang plg dekat, on the way balik rumah from ofis. plannya mmg nak beli kuih saje. rupanya, bila kita nak beli kuih saje tu lah yg paling susah. sebabnya kebanyakan penjual mmg jual nasik nasik nasik - x nasik berlauk, merata la nasik tomato, nasik ayam bagai. 1st round ulang balik baru jumpa kuih yang "enak mata memandang" hehe...aku nih bab2 membeli makanan nih susah sikit sbb ada je nanti yang x sedap di tekak. utk elakkan benda tu, kena la carik tempat yg selalu aku pegi. tapi, mana ada kan? tetiba ternmpk org jual tepung pelita (satu2nya yg jual) yg mmg kegemaran anak2 (anak2 x puasa pun tetap mak nih teringat kat anak2 hehe...). walaupun hrg sebijik adalah 50 sen, tetap jugak dibeli rm3 huhu...ko nih dik, cuba2 la jgn cekik darah time2 bulan pose nih. kalau ko jual 40 sen pun, akak ok lagi tau. seb baik ingat anak2, beli le jugak.

- for bukak puasa & sahur, aku masak sekali harung je senang. simple2 je start masak kul 530pm, kul 645pm dah siap kemas2 dapur & hidang atas meja hehe...berbuka semalam with nasik goreng (abah tolong masak nasik sikit + nasik sahur semalam yg x abis), sambal sardin & masak lemak cendawan, kuih tepung pelita cekik darah & pengat pisang ibu bbsitter bagi. aku abiskan mee goreng semalam for buka & nasik goreng aku makan time sahur.

*eh, asik lupa je nak amik gambar. macam bosan je kan membaca tanpa gambar hehe...ok ok, hr nih insyaAllah. tp still x plan lagi nak buka apa hr nih haha...*

No comments: