Thursday, August 4, 2011

Ramadhan 4

mama : nanti kalau irfan dah baik ciken pox, irfan try la puasa.
irfan : irfan rasa irfan x boleh la...
mama : kalau irfan puasa, mama bagi sehari irfan puasa seposen
(saje je letak seposen sbb irfan belum tau sgt nilai duit)
irfan : seposen? irfan nak duit kertas...
(wahhh...budak ini dah pandai menilai duit rupanya hehe...)
mama : ok, irfan puasa 10 hari irfan dapat la duit kertas...
irfan : puasa 10 hari je? ok...
(wahhh...berlagak. puasa sehari pun x lepas lagi...)


erkkk...disebabkan dia belum baik cp, so mmg dia x puasa lagi buat masa ni. aku kena betulkan mind set dia berkaitan 10 hari puasa tu. tp since dia pun br 1st time nak try puasa, x pernah lagi puasa penuh sebelum2 nih...so kalau dia boleh complete puasa penuh selama 10 hari mmg sgt2 menakjubkan. kita tungguuuuu...

semalam bukak puasa bubur + caipo telur + telur masin + ayam masak tiram (resepi suka2 hati aku tp abah suka). irfan makan banyak alhamdulillah. kalau x, dia mmg x brp nak makan disebabkan dalam mulut dia pun ada cp jugak, macam pecah2 gitu huhu...kesian kat irfan, tu yg x tergamak lagi nak suruh dia puasa sekrg.

No comments: