Friday, August 5, 2011

Ramadhan 5

alhamdulillah, rasa sgt pantas dah ramadhan ke-5. terus rasa macam x cukup masa nak prepare baju2 for the kids. dah beli dah sorang 1 baju "omputih" (hahaha...used to say this masa kecik2 dulu, bj melayu lawannya bj omputih - means bj2 moden la tshirts jeans whatnot), so masih perlu beberapa pasang lagi. bj melayu irfan lagi belum carik. thinking of working at home this weekends. habiskan report cepat sikit utk bercuti next week in order to go shopping. abah dah bising dah nih ajak g shopping (which is so different of him). padahal bukan dia dapat cuti pun raya nih (sob...sob...). tp mungkin la kot disebabkan dia x cuti tu la, dia nak anak2 bini dia raya sakan haha...tp aku nak buat langsir baru, dia x bagi huhu...

eh, hr nih ada gambar hehe...

wajah-wajah keceriaan berbuka puasa semalam.

aku masak kue tiow goreng. berebut masing2, x cukup. selalu masak letak kicap. tp sbb irfan cp, mak tok kata x leh makan kicap. ingatkan x brp nak sedap bila x taruk kicap. tp not bad la...seb baik ada bubur lambuk yg aku dpt from ofis. tu pun licin. tengok sekali macam x nak makan je bubur tu. x de rupa bubur lambuk tu sbb warna merah. selalukan putih je. aku rasa dia letak kari. rasa ok, tp pedas sikit. aku mmg minat bubur lambuk. so, ok je hehe...

besok birthday farah yg ke-5. hr ni beli kek utk dibawak balik ke bp. yesss...aku balik bp ptg nih with farah & izryn saje, tumpang ucu. dilema meninggalkan abah & irfan kat rumah, tp abah bg permission due to menjaga hati pihak2 tertentu. aku dah siap tinggalkan lauk-lauk utk abah sahur. cuma, buka puasa je abah kena keluar g beli kat pasar. nmpknya sambut birthday farah kami 3 beranak je + family ucu + atok. nanti farah kata dia nak kek kat skul jugak. adoi la anak dara tu...yg tu blkg kira la, nanti settle ngan tecer dia camne.

No comments: