Tuesday, August 23, 2011

The Remaining - Ramadhan 18-22

bulan2 puasa nih, makin lama makin malas masak! kenapakah? kenapakah? kenapakah?
problem is, malas masak tp x de hati nak makan kat luar. x tau kenapa, aku x suka nak makan kat luar/ tapau what to eat hari2. boleh la nak limitkan seminggu 2 kali x masak. more than that rasa macam membazir & x tau nak makan apa. end up, walaupun malas tetap masak tp yg simple2 je lah. lepas la mulut tekak aku & family.

ramadhan 18 - after series of e-mails & discussions, org tu x nak, org nih x boleh hehe...jadik jugak sesi iftar with my fellow collegues. yg penting boleh bwk family & lagi lagi penting, abah setuju nak ikut (susah ooo nak ajak abah join hehe...). so, the 3rd place yg dipersetujui adalah mat*top ba*riani @ bbb. food dia ok, cumanya x de pilihan sgt, refill lambat plak tu. last2 nasik je yg tggl, desserts & mknan sampingan lain tu licin x direfill. walaupun rm25 je sekepala, aku rasa sgt la tidak berbaloi. not much choice tu aku boleh terima la sbb rm25 je, tp bab x merefill desserts semua tu x boleh diterima la kan. sape la nak tambah beraini sampai 4-5 kali kan. tp x pe, yg penting kenyang & dpt mengeratkan lg silaturrahim haha...tp bos kitaorg x join *wink*

gambar x cukup korum. k radz dah balik while abah & the kids dah merayau ke mana tah menghandle si kecik yg merengek huhu...

ramadhan 19 - konon2 nak masak mee goreng, tgk2 mee yg dibeli a few days back mcm x brp ok je, terus rendam bihun walaupun perencah dah masak atas dapur. goreng karipap & nuggets jugak. sahur - x ingat! (wahhhh...1st time x ingat nih huhu...).

ramadhan 20 - weekends = shopping. tp this time keluar lewat sikit sbb nak terus buka kat luar. ada budak puasa request kepsi. io*i mall lagi sekali for mama! mmg plannya nak buka air je dulu, solat & br carik tmpt nak berbuka. budak puasa tu bila sampai mall x keruan plak, tukar nak buka kat piz*za hut. alhamdulillah, yg dihajati iaitu seluar for irfan & farah dah berjaya dibeli. paling syok sbb guna voucher rm50, nmpk mcm jimat sikit hehe...kebetulan terserempak ngan kawan abah yg wifey dia manager anak*ku situ. wahhhh...bukan member pun dpt hrg member. 60% tu, sambaq 3 helai baju for izryn woottt...kuciwa sbb kasut budak2 x dpt lagi adoiiii...

sahur = tapau tomyam ayam+daging, telur dadar, kacang goreng.

ramadhan 21 - abah keja. so, sape x puasa makan bihun je lah huhu...*teruk betul mama nih pemalas*...sempat basuh2 semua bj, yeayyyy...dah selamat lipat tinggal nak kemas dlm beg. sempat jugak jahit seluar farah & izryn yg terlbh panjang tu. nak potong sayang, so ala kadar je aku yg x reti menjahit nih buat. yg penting x dak org nak belek kaki seluar kan haha...tinggal jeans irfan je x tau nak htr mana utk potong. seluar bj melayu irfan dah tempah tok mak tolong jahit nanti hehe...buka with nasik goreng, nuggets, telur goreng, ikan pekasam, kuih keria! sahur = kentang+ kacang panjang masak lemak & sotong goreng kunyit.

ramadhan 22 - abah balik lambat, so bukak puasa with mee goreng + telur. aku tapau pengat pisang, karipap & cara manis. sahur with tenggiri masak kicap + kubis panjang goreng + ikan pekasam.


No comments: