Tuesday, September 13, 2011

Raya 2011 - 12 Syawal 1432H

weekends yang full giler fuhhhh...
mcm biasa, every year kalau raya, mak & ayah mmg akan memperuntukkan 1 weekend utk meronda2 rumah anak2 sedara (which are my sepupus sepapat la kan) @ klang valley area.  kalau nak ikutkan, 2 hari mmg x abis round la.  ada a few houses yg mmg "wajib" pegi, tp ada jugak a few houses yg klu ada kesempatan, pegi la.  kalau x sempat ataupun jauh sgt terpesong dr laluan, x pegi.

mak ayah sampai hr jumaat & sabtu @ 9 am dah bergerak menuju ke rumah pertama yg akan diserbu hehe...aku cakap serbu sbb konvoi kitaorg nih ada 8 adults & 7 kids.  jenuh jugak la org nak melayan kan?

1st house adalah @ batu 13 1/2 puchong - rumah pak aie.  pak aie dah bgtau awal2 dah breakfast kat rumah dia kul 930am.  jenuh jugak nak menjawab kat irfan bila dia sebok lapar2.  nak bg dia makan karang, terkenyang pulak dia.  hamikkk...kelaparan punya pasal dia boleh makan sebungkus nasik lemak & sekeping roti telur haha...

*thanks pak aie! macam2 dia sediakan for breakfast.  insyaAllah nanti kitaorg try "sebalut sosej" tu*

2nd house - kak imah's @ bandar sri permaisuri.  kak imah ajak lunch kat rumah dia.  kebetulan abg mohsien & anak2 abg lokman pun ada. meriah!!yg paling best, budak2 makan puding koktail smpi bertambah2, pastu semua x nak makan nasik. hmmmm...layann je lahhh!

after lunch, lepak rumah kak amil pulak.  dekat je ngan rumah kak imah, cuma different type of house la - kak imah's apartment, kak amil's townhouse.  makan soto pulak dahhhh...lama jugak lepak sini - solat zohor, si kecik berak la hape.  thanks a lot kak imah & kak amil.  kuih semua sedap2, habis setiap jenis kuih aku rasa haha...

random pic - in the car & @ kak amil's
cubaan mengambil gambar beramai2 - hampeh hehe...

next house rumah abg nas @ bndr tun hussien onn.  ni pun sbb mak yah call suruh pegi.  actually, rumah abg nas was not in the list.  x penah pegi pun sebelum nih.  tp since mak yah dah call bgtau abg nas buat open house, boleh la pegi kejap.  foods mmg penuh meja - beriani la, laksa la, lemang, lodeh bagai semua ada.  tp aku makan laksa je.  pastu rasa2 semua kuih2 & kerepek hehe... 

lepak jap rumah oc*a @ bukit jalil & after maghrib, gerak ke putrajaya pulak rumah kak achid.  bihun goreng, ketupat palas + serunding daging.  berebut2 makan sbb masa kitaorg dtg, kak imah & family, kak amil & hubby, abg mohsien & shafiq pun dtg "serbu" sekali.  seb baik semua dah kenyang, so ala ala cukup2 je makanan yg dihidang.  tah2 tuan rumah x makan malam tu hehe...

sampai balik ke nilai dah 10pm+.  budak2 semua kat dlm keta dah tido dah.  aku jugak yg tido lmbt sikit sbb dok iron baju & prepare barang2 & bj2 budak2 utk agenda besoknya pulak huhu...sakan ek ko beraya tahun nih haha...

No comments: