Tuesday, September 13, 2011

Raya 2011 - 13 Syawal 1432H

mula2 rasa malas jugak nak join beraya since abah keja hr nih.  tp pikir2 balik, bila pulak nak beraya ke rumah sedara2 nih, gagahkan jugak la menghangkut budak2 nih semua.

1st house patutnya rumah mak ana @ kota kemuning.  last minute dapat tau mak ana balik kmpg pulak.  terus re-route ke puchong - rumah abg sharif & kak adib.  pagi2 datang menyebok rumah orang, dijamu pulak dgn mee & bihun tomyam. a bit masam tp aku suka sbb dia ala2 masam pedas (nyummm nyummm - haippp, puasa puasaaa haha...).

terus ke rumah chomel pulak @ alam suria, shah alam.  rumah chomel nih pun 1st time pegi.  cantik la rumah awak, chomel!  kesian chomel kelam kabut masak utk kitaorg.  dengan budak2 nih masing2 buat perangai (aku siap menangis time nih huhu...x tahan la dgn perangai irfan yg tetiba merajuk, farah yg buat macam rumah sendiri & fatihah yang mengamuk x tau apesal), mintak itu ini kat chomel, main ngan kucing gebu, kami dok buat tour atas bawah rumah chomel adoiiii...sorry ek chomel, jangan serik plak kami datang hehe...


sebelum mama menangis hehe...

lepas rumah chomel, balik rumah al*ong jap kat putrajaya utk solat & tenangkan perasaan aku haha...next on the list rumah kak yah @ villa sutera, bangi.  kak yah buat open house.  aku plak dah x de hati nak pegi, mengenangkan perangai anak2.  call abah, & abah setuju nak join hehe...keja kat bangi kan, boleh la keluar jap g rumah kak yah.  x jadi la aku tinggal kat rumah al*ong sbb dah ada "penyelamat" haha...

sebok menyepahkan rumah mak long hehe...

sempat berposing @ kak yah's.
 
with al*ong, kazens, mak yah & mak @ kak yah's

seb baik hr ahad x sakan sangat.  lepas rumah kak yah, singgah rumah al*ong jap & terus balik nilai.  confirm besoknya "monday blues", dengan budak2 terkocoh2 siapkan homework pagi2, aku plak plan nak puasa siap bangun awal kul 5am - raya sakan lagi ye this weekends, x serik2 hahaha...

1 comment:

Teratak Hami said...

Salam Perkenalan,
Terima kasih sudi menjengah ke blog teratak hami.