Tuesday, September 6, 2011

Raya 2011 - 2 Syawal 1432H

 yeayyy...mlm raya pertama tu abah dah ada kat bp.  plan 2nd day raya adalah menziarah pak tam kat teluk ramunia, kak tipah kat sg rengit & pak uda kat ulu tiram.  nampak mcm sikit je rumah nak pegi. tp nak ke teluk ramunia & sg rengit tu makan 3 jam jugak huhu...


sempat jugak pagi tu bergambar sefamily.  tu pun x proper sangat.  mana x nye, si kecik izryn tu x nak kita pegang dia.  tu yg dia berada di mana2 saje yg dia suka haha...ikut la dikkk!  nak hire pro photog, masih belum dpt memujuk abah lagi dr 2 tahun lepas haha...tp x tau jugak pro photog boleh "kawal" si kecik tu ke x.  aktif bukan main, anak sapa la tu hehe...

apa yg menarik kat sg rengit/ pengerang nih sbb lokasinya kat tepi laut/ seberang ngan singapore.  sempat la singgah jap snappo2 kat tambak nih.  redah je bahang panas tengah hari demi mengambil gmbr hehe...

*baju kurung the girls adalah sumbangan ibu - tenkiu so much ibu!...& baju aku adalah sumbangan sendiri sbb konon2 nak ala ala pink purple jugak sama ngan the girls hehe...*

biasanya raya kat johor nih, 2 hari je mmg dah abis round.  tiap tahun makin kurang rumah yg nak diziarahi sbb tiap tahun mesti ada yang pulang ke Rahmatullah - Al-Fatihah utk arwah mak ngah & mak uda yang telah mengadap Yg Esa dalam bulan Ramadhan lepas.

kalau beraya di johor raya pertama, raya ke2 or ke3 akan balik kampung abah pulak.  tp this year lain sikit sbb nak blk kenduri sekali on 17 sep kat rompin.  so, balik lambat sikit.  sakan la beraya kat johor tahun nih smpi raya ke5 hehe...

No comments: