Thursday, September 8, 2011

Raya 2011 - 3 Syawal 1432H

3rd day raya - konon2nya x nak g jalan mana2 sbb nak tolong mak kat rumah.  hr nih ada sedara2 nak dtg beraya & malam plak ada marhaban.  tggu punya tggu, segerombolan sedara yg dtg hylah pada waktu tghr.  pastu dok melangok kat rumah.  patutnya boleh je nak keluar beraya ke rumah pak su/ mak su kat parit raja.

kebetulan ayah suruh g beli tembikai utk marhaban.  apa lagi, terus g bp mall jalan2 cuci mata, makan mcd kat bukit pasir (tapau BigA donuts skali) & bwk the kids g playground @ tasik y.  ramai jugak org time2 raya nih.  

 
balik rumah terus sebok2 utk marhaban & kebetulan segerombolan lagi sedara2 menyerbu after maghrib.  3rd day raya nih ok sket sbb mak mmg dah prepare ngan nasi impit, daging masak kicap & kuah kacang.  so, org datang kita hidang je lah hehe...

4th day raya br la nak terhegeh2 g beraya ke parit raja.  abah plak tetiba nak beraya ke kluang.  terpaksa aku menebalkan muka beraya lg ke kluang utk teman abah pulak.  rupa2nya 4th day raya lg berduyun2 org dtg rumah mak.  kesian mak...masak nasik for lunch untuk 1st serbuan & masak plak mee hailam utk 2nd serbuan.  sape yg tolong?  mak sorang2 jugak huhu...*sorry la mak, salah bajet beraya*.

hr raya ke5 abah dah start keja.  so, pagi2 lepas subuh terus chow cin cau balik nilai.  pasni, entry raya di rumah sendiri pulakkkkk...

No comments: