Wednesday, October 26, 2011

Family Gathering

lamanya x menulis...menjengok blog sendiri or BH tu selalu jugak bila nak release tension. tp nak menulis asik la x de mood. mmg selalunya kalau tgh audit fieldwork x de mood nak menulis.  x de masa pun ye, malam plak confirm tido awal sbb otak penat berpikir masa siang hari huhu...so, hr ni merajinkan diri...


last 2 weeks, atok & atok mak dtg putrajaya.  atok mak kan rajin masak, so dia mintak anak2 semua (kecuali yg dok nun jauh di utara) berkumpul utk lunch kat rumah along (teruk kan anak2 nih, still jgk mengharapkan mak utk masak).  see, deretan lauk kat bawah nih.  buat 3 hidang utk 8 org dewasa & 7 kanak2.  macam2 ada...




sambal udang mmg menu yg atok mak dah plan.  tauhu goreng aku request.  sedap makan cecah sambal kicap.  yg bwh tu pisang masak lemak, pun aku request.  x sangka atok mak buat semua yg direquest. seb baik x mintak macam2 lagi hehe...sebabnya atok mak kata, dia ingat aku ngidam sebab pregnant, tu yg dia buat semua tu.  adoiiiii laaaa...aku jgk yg kena hehe...





siakap steam aku yg buat.  belen kepala ikan yg aku masak hr tu. letak la karot & brokoli, licin hehe...





sementara tggu hidang2, budak2 layan transformers 3...aku malas nak layan sgt sbb dok ke hulu ke hilir, cerita pun lgsg x paham...






budak kecik nih di bawah kawalan abah.  maklum le, mkn hidang kat bawah. klu x jaga budak kecik nih, mau semua lauk pauk dipijaknya...






lepas makan, lepak, solat...abah ajak g taman tasik cyberjaya.  budak kecik nih asik main nih je. kejap je dia main swing & slide, most of the time mmg yg nih la dia aim.  tp x bg mama pegang. semua dia nak handle sendiri.  pandai sgt la ko kan?






hasil rembatan mak long kat bbw sale utk the kids.  jadik la sorang 1.  nak harapkan aku pegi menjengok ke sana mmg x sempat la.  weekends jgn harap le nak pegi ngan anak2 berciap2 nih.  weekdays plak sekrg nih mmg bz ngan fieldwork.  kalau x, mmg aku cuti kot semata2 tu pegi bbw sale nih.  x pa, x dak rezeki.  mungkin lain kali...






huhu...akhirnya, habis jugak buat entry nih walaupun lama dah dok kat draft mode saja.  sadisnya hidupku yg imbalance inih...tp this week ada lg family get together & this time is bbq time yeayyy!

No comments: