Friday, November 18, 2011

Alhamdulillah...

  

alhamdulillah...kalau compare dgn results mid year exam hr tu, mmg ada improvement especially irfan.  ni, teacher dia pun admit.  mid year hr tu 2-3 papers jugak x dpt 100%, tp this time semua 5 papers dia score 100%.  based on results, mmg nmpk improvement la. tp kat rumah, tetap "pemain games tegar" hehe...serius, masa nak exam hr tu x buat revision pun.  setakat aku suruh2, pastu aku pun cam x de masa nak tgk2 dia, pasrah je la.

farah - kalau tgk results dia ok jugak as compared to mid year.  tp since teacher dia bertukar2, kejap teacher berenti la, kejap teacher share ngan abg irfan la, teacher tu pun x brp nak boleh explain camne perkembangan farah huhu...tp dia kata, farah x brp blh membaca lg.  yg tu mmg aku admit. membaca per se mmg x ok lg, tp bila mengeja tu dia tau jugak nak bunyikan camne. tp, irfan pun x reti membaca @ 5 years.  sekrg nih je dah fluent membaca in bm (english dia so so lagi...).  so, aku rasa still ada masa lg utk farah (aku dah plan dah, cuti sekolah nih will curik some time utk ajar farah membaca - 15 min per day pun aku rasa ok dah kot).  eh, nak kata aku kiasu pasal anak2 nih x jugak kot.  cuma aku x nak diaorg terlalu ketinggalan dr org lain.




ni 2 papers farah yg x dpt 100%. english dia dpt 94% sbb x tulis nama sendiri.  eh, bukan aku dah ajar ke tulis nama ...ok - latih tubi masa cuti sekolah tulis nama sendiri hehe...tp aku rasa bukan sbb dia x tau tulis nama sendiri kot nih.  nih sbb dia x reti baca & x de pilihan jawapan kot hehe...

general knowledge pun x dpt 100% sbb dia suka tulis huruf terbalik - macam "b" dia akan tulis "d".  erghhhh...risau pun ada kat sini sbb ada terbc pasal sakit apa tu ek yg dia suka tulis terbalik.  yg nih pun noted utk cuti sekolah nih utk tgk perkmbgan farah.  hopefully x de pape, or klu anything yg trigger kena jumpa pakar, aku rasa kena plan ke arah tu jugak.

ok, hr nih last day of school & the kids pun hr nih ada farewell party.  besok graduation & concert.  the kids dah x sabar2 nak perform nmpknya walaupun irfan smpi ke sudah berahsia performance dia besok hehe...yg aku tau it's a play about plants vs zombie. tp irfan jd apa aku x tau. macam dia je yg jadik zombie hahaha...

No comments: