Wednesday, November 23, 2011

Puas Hati Ko...

x pernah meluahkan perasaan kat sini,
& x plan pun mengadakan entry luahan perasaan kat sini...
tp mungkin sbb unstable hormon sekrg nih, aku terpaksa melepaskan segalanya kat sini setelah puas melepaskannya kat abah semlm hehe...

to Ms Melly (bkn nama sebenar & sbb aku tgh geram ngan Melly - Tentang Dhia hehe...),
please don't be selfish.
ok la, aku admit aku pun ada jugak kadang2 pentingkan diri.
tp man man la kan kalau nak sabotaj plan org lain tu.
aku bgtau ko plan aku, klu ko rs ko mcm x puas hati ngan plan tu or ko pun nak "tiru" plan aku tu, ko bgtau la kan (plan ni general beb, semua org blh tiru, i don't mind. tp consider la sape yg buat plan dulu OR at least INFORMMMMMMM).
ni, bila aku bgtau plan aku tu, ko mcm suka...ko sokong...ko kata (lbh kurang la...) "x pe, bagus."...tp senyap2 ko plak "cilok" plan aku...amboiiiiiiii...

pastu blh plak cover cakap "x pe, klu kita x capai plan bknnya ada org kesah pun".
ehhhh, suka hati ko je kan.
aku mmg le lg pentingkan keluarga berbanding keja.  tp benda yg kita blh plan (mcm yg aku buat 2 thn lepas time ko dulu), kita plan la sebaiknya.
aku rasa menyampah je bila ko kata "kita bukannya boleh stop or halang benda2 nih"...
klu aku blh consider 2 thn lepas, why not ko plak?
klu ko selfish x nak consider plan aku, sebnrnya aku x kesah utk aku yg consider semua nih & re-plan semula (seriously, i don't mind at all), bkn ko. tp masalahnya ko x bgtau aku masa aku bgtau ko plan aku dulu tu.  so, mcm mana aku nak consider bila aku sendiri x tau?
bila aku start cakap, br le ko nak bukak mulut bgtau...what the hell la kan?

a few times ko buat mcm nih, selfish & x nak share ngan aku.
kdg2 aku pun terpikir mcm x nak share apa2 ngan ko.
tp aku kan "banyak mulut".  ada je benda yg nak dishare & i don't mind.
tp bila pikir apa ko buat kat aku, rsnya aku kena "keraskan hati" kot, buat jiwa kering je pasni.

suka hati ko la Ms Melly...klu ko rs bahagia atas kesusahan dan keresahan org lain!



*puas hati meluahkan perasaan kat sini huhu...*

 

No comments: