Thursday, January 19, 2012

ALHAMDULILLAH...

alhamdulillah, diam x diam dah masuk 3rd week irfan masuk darjah 1.  this week will be the final week of the orientation week.  lama kan, orientasi 3 minggu.  so far, so good. irfan suka sekolah hehe...macam aku dulu jugak! kalau weekends je sebok dia tanya bila nak sekolah.  hopefully berterusan smpi bila2 dia macam nih.  tukar2 kelas pun dah selesai (based on kata2 irfan "cikgu kata awak duduk kelas nih smpi darjah 2 nanti" hehe...).  cuma tunggu jadual & buku teks je nih.

alhamdulillah, aku berjaya sediakan breakfast & bekal for the kids sepanjang 3 weeks nih.  kena sacrifice sket la bangun kul 5 pg huhu...tp breakfast & bekal simple2 je. breakfast penah buat = burger ayam, benjo, nasik grg, roti canai instant hehe..., roti with scramble egg, roti sosej, roti with tuna.  bekal selalunya yg simple2 je mcm roti with nuttella+butter, roti with jem+butter, roti with tuna, nuggets, roti sosej.  irfan pernah sekali bwk ns goreng g sekolah, pastu duit yg aku bg dia buat beli notepad angry bird huhu...dahhhh, terus x bg dah dia bwk bekal berat2 hehe...farah plak penah sekali bwk biskut je g skul sbb adik kecik dia mkn roti bekal dia hehe...insyaAllah kalau masih ada kudrat & larat lagi, harap2 boleh la sediakan breakfast & bekal diaorg nih sampai bila2.  takut mama hangat2 taik ayam je awal2 nih hehehe...

alhamdulillah, aku masih boleh menyental baju2 sekolah irfan yang mcm belacan tu.  cuma bila sakit pinggang melampau tu, aku outsource ke abah plak suh sental.  x tau la apa yg budak nih main smpi bj dah rupa kain buruk huhu...buat masa nih guna vanish je. at least kurang la sket kotor dia tu selepas rendam sehari semlm.  pasni nak test beli power wash plak yg disuggest oleh office collegue.

alhamdulillah, irfan dah boleh cope dengan KAFA jugak.  walaupun aku ada x puas hati bab makan kat KAFA sbb siap ada hidangkan maggi kat budak2 (aku dah sound elok2 kat ustazah), bab makan lagi sbb ada hari yg irfan x makan sbb dia kata nama dia x de (hellooooo...aku dah byr utk sebln hokeh), bab belajar sbb x dak proper buku smpi irfan guna buku latihan sek keb dia (irfan dari sek keb terus ke KAFA, so beg dia beg yg sama, tu yg ada terguna buku latihan sek keb tu, yg sepatutnya ustazah monitor la sket kan huhu...). nak buat camne, aku dah terregister kat KAFA nih atas recommendation orang.  terima je lah buat masa nih.  hopefully bila buku2 dah dapat semua nih (by next mth kot) & irfan pun dah makin serasi, x de lg la benda2 camni berlaku.

gambar nih amik pg td.  biasa la, bila ada je org nak amik gmbr, si kecik tu mesti nak enterprame sama hehe...


alhamdulillah, mama is currently carrying a 15weeks old baby in her tummy.  tu yg asik x larat2 tu hehe...


4 comments:

Tyha said...

alhamdullillah....hope semuanya berjln lancar, doakan saya juga tau...;)

elly said...

tq tyha...tyha pregnant ye? congrats & insyaAllah semuanya ok...

azq said...

ellerq, tahniah! so happy for u :D

kalau gitu, outsource aje bab sental menyental baju tu... take care!

elly said...

tq azq! klu aku x larat je aku outsource. sbbnya aku x puas hati hahaha...aku sental sikit punya lama ke, tgk2 hubby aku kejap je sental dah sidai. ingatkan ok la, tgk2 aku sental lg bersih (wpun x bersih sgt haha). baik aku suruh irfan sental sendiri klu camtu hahahaha...