Thursday, March 22, 2012

American Dinner...

masa kecik2 dulu, mak aku penah buat 1 menu breakfast nih - dia ala2 american breakfast yg dimelayukan hehe...menu dia mengandungi...

roti paung (kalau aku, biasanya mmg roti gardenia putih tu la...)
kacang panggang (dalam tin)
telur mata
kentang (bkn fries tau.  ni ala2 wedges buat sendiri...)
sos tomato

cara makan...

semua bahan2 kat atas tu (kecuali roti) akan disusun dalam pinggan.  kena buat sorang 1 pinggan la kan... sos tomato kita letak atas telur tu.  amik roti, makan la bersama2 bahan2 di atas...x kira la nak letak dlm roti pastu lipat roti tu ke, nak cubit2 roti & cubit2 telur ke - x kesah! yg penting licin pinggan hehe...& brp keping roti nak makan pun ikut suka.  sempoi x breakfast kitaorg dulu2?  tp syok makan ramai2...& rasanya menu nih antara yg menarik perhatian kitaorg.

semalam tetiba aku rasa nak makan american breakfast nih.  kebetulan abah blk lambat & dah makan kat luar.  boleh la aku buat american dinner sempoi2 nih.  anak2 ok je sbb diaorg punya taste ala2 mama diaorg sket.  terima seadanya apa yg mama hidangkan hahaha..

taraaaaaaa...


cuma aku x buat sepinggan sorang sbb rasa macam membazir tenaga nak basuh pinggan nanti hehe...
tau dah!! yg beria2 makan - aku & irfan je huhu...anak dara 2 org tu makan main2 je.  anak dara kecik aku x heran sbb dia makan macam2 dah petang tu.  siap ngan susu bagai.  anak dara besar tu yg aku risau sket.  susah bebeno nak makan.  ala2 makan sekeping roti pun x habis, macamana la badan nak beso huhu...

No comments: