Wednesday, May 16, 2012

Farah's Sports Day!!

*cerita basi yg lama dok kat draft mode huhu...*

Kri*ta's Sports Day 2012 - 6 May 2012.  Thn ni sports day buat kat Dewan Serbaguna Kompleks KLIA.  Rasa macam jauh plak venue this year. Kalau x last year, kat BBN ni je.  dekat sejengkal hehe...thn nih macam tahun lepas jugak, abah x de masa sports day huhu...rasanya kalau x silap tahun lepas abah ada kursus & this time around abah ada tennis tournament plak.  mula2 ingatkan nak tinggalkan si izryn ngan atok mak je (kebetulan atok mak ada kat rumah along hr tu).  tp berubah fikiran malam tu & decided to bring izryn along (tukar fikiran tp mlm tu beristigfar byk2 jgn la izryn buat perangai hahaha...).

kul 730am dah bertolak dr rmh.  boleh plak aku terlambat bgn pg tu hehe...set jam kul 530am, bangun2 dah 630am.  seb baik senang nak kejutkan the kids.  dah le x penah pegi dewan tu.  ada la map, tp aku kan jenis confused x paham map haha...seb baik x sesat & farah pun ingat sket2 laluan nak pegi tu since dia penah pegi rehearsal seblm nih.

x amik gmbr sgt pun sbb jenuh nak melayan si izryn.  belikan kopok, makan2 pastu berterabur sana sini kopok.  x reti dok diam plak tu, berebut2 plak ngan irfan nak minum milo.  adoiiiii laaaaa...irfan aku bg main galaxy tab, senyap jugak la dok main game.

perarakan masuk dewan...
 farah mmg sebok dok kata dia masuk pom pom.  syok tgk dia menari sbb tu mmg passion dia kot.  pom pom dance nih sebnrnya diaorg buat competition.  aku rasa antara 3 kindies tu, kindy farah menarik jugak tarian dia.  tp farah kata dia dpt no 3.  sapa la judges nih? x reti pilih hahaha...


farah's pom pom dance performance...
 amik gmbr dr jauh je.  pas habis pom pom nih, dah x mampu bertahan dah haha...ajak budak 2 org tu dok dlm keta.  hujan lebat plak kat luar, berpayung2 bagai masuk keta.  senang sket nak handle si izryn dlm keta.  niatnya nak suh dia tido.  sampai ke sudah, nak dkt kul 12pm br dia tido huhu...irfan je la wakil g tgk farah kat dalam dewan (tah dia tgk ke dia main x tau).  farah siap ckp "mama nih x tgk kita pun".  kesian la plak, tp nak buat camno.  aku nih ngan si izryn lah, perut memboyot lg nih.  tp bila pujuk2 cakap mama tgk dah pom pom, & yg games dia main tu abg tgk.  seb baik dia ok.


dapat la 2 hadiah - 1 silver medal & 1 note book angry birds.  kelakar buku tu siap berebut2 ngan irfan & siap farah buat notes serahan buku kat abang dia lg haha...tp notes tu irfan dah koyakkan, x sempat nak amik gmbr.


hopefully next year boleh la abah join events camni.  tp next year event for izryn la kot, budak 2 tu dah masuk primary skul.  cepatnya masa berlalu kan...



No comments: