Tuesday, May 22, 2012

Power Wash...

kalau tgk baju irfan lepas balik sekolah, mmg boleh pengsan hehe...x tau la nak cakap camne hitam & kotornya baju dia.  rasanya bila tgk bj budak2 lain, x de la plak seteruk baju dia.  x tau dia main apa smpi seteruk tu huhu...

dah macam2 jenis sabun pencuci dah aku guna.  tp yg betul2 memuaskan hati, yg membersih dan memutihkan baju dgn sebersih2 & seputih2nya, rasanya x jumpa lagi kot.

mula2 dah guna sabun serbuk biasa (tops ke, breeze ke - apa2 je la jenama yg aku guna utk washing machine) + vanish - x ok sbb abah kata susah gila nak tanggalkan kotoran.  dah aku tambah plak ngan clorox color, cam tu jugak lbh kurang.  beli plak attack power (konon ada perkataan power tu, power la sgt kan hehe...).  x ok jugaks.

then, ada members yg suggest - power wash by cosway ni plak.

nak kata ok tu, rasanya bersusah payah jugak la nak menyental baju tu.  tp ok la bila dah direndam bersekali dgn clorox color.  1st round beli power wash nih, jual mahal x mau jd member sbb konon nak test je dulu.  2nd round beli, terus jadi member hehe...ada plak promotion, buy 3 free 1.  terus zasssss...4 kotak sekali harung.
 

sefail brosurs & products catalog dia bagi. amikkkk haha...x tau la ada benda yg nak dibeli ke x.  tp power wash tu rasanya mmg confirm beli.  dah terlanjur jd member tu mungkin blh pikir benda2 lain yg boleh dibeli kot, macam cordial ke.  mcm penjual tu kata, "nanti mesti ada benda yg akak nak beli kalau tgk catalog"...ceh cehhh...pandai la ko kan nak suh aku jd member *terjebak*...

eh, ada 1 lg sabun aku nak test - biosinar! yg ni dah order, x dpt lg sbb kena beli thru ejen.  tp aku beli thru my fren, cak.  test jgn x test. smpi puas hati haha...so, sesape ada suggestion sabun yang bagus, bgtau ye!

3 comments:

azq said...

aku guna vanish white utk rendam baju sekolah, bubuh 2x measurement cup dia tu utk sebaldi air.. haaa... ambekkk! baru le nampak bersih sikit... masa sental tu aku guna sabun mandi (jaga kulit tangan yg sensitif).. eh, aku pun member cosway gak, tapi tak pernah try power wash tu, bagi testimonial cepat, adakah aku patut beli ganti vanish?

ellerque said...

mengikut kata husband aku (maklum le sekrg nih keja menyental baju semua dia buat hehe...), ok gak la pki power wash nih. senang sket dia menyental kotoran tu kluar. tp aku rendam campur ngan clorox jugak. nak kata bj anak aku putih melepak, x dak la. tp boleh laaaaa...

dah terlanjur ko jd member tu, test je sekotak...rendam campur ngan vanish pun blh. at least blh ko kurangkan sket measurement 4 vanish tu (vanish mahal beb haha...)

azq said...

haa.. ok.. ok... nanti aku terai