Saturday, June 16, 2012

Cotton Balls...

Cotton balls sendiri bikin hehe...settle sebekas cotton balls for the baby!

Cotton balls mmg ada je terjual in any babies shops or babies sections in supermarkets. Tp x penah beli pun, & in fact x tau kegunaan sebenar cotton balls nih.  Selalunya atok mak guna cotton balls utk bersihkan pee pee or yak baby, or blh jgk bersihkan mata ke apa (masa dlm pantang). Sbb kononnya kapas lg lembut dr wipes kan? Yg penting, kena ada air suam utk rendamkan kapas tu (tu le yg leceh tu hehe...everytime nak bersihkan baby kena make sure ada air suam).

Masa izryn dulu, aku ada sedikit malas huhu...so, lg byk guna wipes drp cotton balls. Yg ni pun sebnrnya dr cotton wools yg x abis guna ms izryn dulu (punya lah lama kan hehe...). Sayang...so, aku pun merajinkn diri buat cotton balls nih. Klu ikutkan, x beli pun cotton wools this time around. Dah ready wipes je hehe...

Kenapa ek x beli cotton balls yg dah mmg ready tu je? X tau la...sejak 1st baby lg atok mak suh readykan cotton wools je. Balls tu aku yg buat sendiri bila free time. Balls dia pun blh la besar sket drp yg jual tu, mcm kecik bebenor. Lgpun mungkin sbb murah pun kot. X de dah la guna cotton balls pasni huhu...makin mls nmpknya aku.



37 weeks & counting...risau jgk ni sbb bp readings x stable. Semoga dipermudahkan...


No comments: