Thursday, June 21, 2012

My 3 Kiddos...

nak citer pasal perkembangan anak2...konon2nya macam mid-year review la nih hahaha...(gilos aku nih, penangan mengupdate SKT pertengahan tahun kat ofis la nih...).

IRFAN
20.6.2012 - Open Day sekolah irfan.  aku siap amik cuti semata2 nak pegi jumpa cikgu irfan.  ye la kan, orang kata KSSR ni lain.  plak tu sekolah irfan ni dah 2x buat tests/ exams, tp resultsnya x de.  camne la aku nak tau perkembangan si irfan nih.  plak tu memanjang x dak homework.  nak dekat2 mid-year test hari tu je dok sebok irfan ada homework sbb cikgu suh habiskan workbook jilid 1.  tu pun, jenuh jgk mengajarnya esp maths.  risau giler aku ngan anak bujang sorang nih huhu...

feedback from cikgu irfan (despite 2-3x abah tanya pasal perkembangan irfan hehe...) - cikgu kelas dia kata "ok".  cuma KSSR nih, x de markah for every subjects.  cuma ada remarks - "menguasai" or "tidak menguasai".  ada la a few areas yg "tidak menguasai", tp cikgu kata ok lagi.


abah suh amik gmbr exam paper irfan nih...kat ruangan markah tu irfan tulis 30000 hehe...terrer sungguh score smpi 30000 ko ek! 


FARAH
Open Day kindy farah diaorg buat masa cuti sekolah hr tu - 28.5.2012 kalau x silap.  tp masa tu kan balik kampung sbb pak chik bertunang, so x dapat la nak jumpa tecer dia.  bila dpt report card & the test results, sgt bersyukur bila semua papers farah score 100% hoyeaaaaaa...kalau compare dgn keadaan dia masa 5 tahun, mmg nampak sgt perbezaannya.  walaupun dulu results dia x de la teruk sgt, tp boleh nmpk la perbezaannya.  ok jugak la aku tukarkan dia sekolah lain nih.  this time around dia dah pandai baca, so bila tny dia pasal exams tu, mmg syok la bila dia boleh paham setiap satu.  lg terer dr irfan rasanya hehe...anak perempuan lain sikit kot.  farah kalau terlupa buat homework, mau menangis pagi2, x nak g skul.  sanggup dia tgh2 mlm siapkan homework.  irfan kalu, selamba dek je bila terlupa nak buat homework.  tido pun nyenyak je haha...mama jugak yg dok resah gelisah irfan x siap homework.  siap suh bgn pg2, buat homework baru blh breakfast.  kiasu haha...tp mmg masa sekolah dulu x penah x siap homework, so rs mcm x blh terima bila irfan x siap homework huhu...



IZRYN
budak kecik yg nak ada adik nih huhu...sgt la manja.  sikit2 menangis, tp garang.  abang ngan kakak tu dia buat macam geng2 dia je - dok lepuk la, marah la esp kakak la kan...dah la kakak tu sentimental.  asik la nak dok merap dalam bilik abah & mama.  x de chance nak berdua2an dlm bilik (opppsss..), ada je dia dok menyelit sama.  x de la dia nak join abang & kakak tgk tv ke apa.  memanjang dok dalam bilik sekali, nak rehat pun x dapek huhu...

bercakap (walaupun pelat), mmg dah master la.  tp perangai dia yg dok nak something dan2 tu jugak & kalau x dapat, menangis terus macam apa - tu yg x tahan tu.  aku sekrg dok pgg rotan je la sbb dah x mampu sgt nak melayan kerenah dia.  harap2 bila ada baby nanti x de la dia buat perangai sgt camni.  yg geram tu, ngan abah tau plak takut.  mama nih, dia buat macam x dengar je bila mama marah.  adoiiii laaaaa...


at 2 years+, mama belum sempat nak toilet training lg kat budak nih huhu...kalau x, boleh jimat sket beli diapers since nak ada baby nih kan...nak mintak tolong atok mak train la masa dalam pantang nanti hehe...(atok mak jugekksss...).

No comments: