Friday, June 8, 2012

Tahniah Pak Chik! - Selamat Bertunang...

tahniah pak chik sebab dah selamat melangsungkan pertunangan dengan girlfrennya - cik sa pada 27 mei 2012 yang lalu.  tarikh pertunangan adalah atas cadangan yours truly nih dengan mengambil kira cuti sekolah & tarikh nak meletops hehe...tapi tarikh kawin? pasrah je lahhhh mengikut kehendak pengantin sendiri.  insyaAllah it will be held in october 2012 (bkn cuti sekolah huhu...) & the nikah will be on friday nite (ponteng sekolah for irfan & farah *double huhu...*) & kenduri belah pak chik will be held on sunday nite (ponteng sekolah for irfan & farah on monday *triple huhu...*)

some pictures during the day...


tema adalah BIRU.  seb baik aku ada bj biru hehe...cuma farah & izryn je aku belikan yg baru.  yg lain, pakai sajor apa yg ada.
 
 menu kenduri were marvelous - nasi putih, ayam masak merah, masak lemak labu, ikan kering, ikan goreng, sambal belacan, rojak buah, puding cocktail, kuih muih, tembikai - wahhhh, makan x ingat donia.  petangnya pulak, dok lepak kat pantai hiburan & makan x hingat lagi - rojak, char kue tiow, pisang goreng, kopok lekor etc.

besoknya farah start muntah2.  the whole day terlepek & petang tu bwk dia g klinik.  balik klinik, singgah lagi pantai hiburan sbb aku teringin nak makan ABC.  balik tu irfan plak terlepek muntah2, than haziq pun sama & then tgh mlm abah plak (wahhhh...virus apakah ini?).  blk nilai, aku plak cirit birit.  adoiiiiii...dugaan sungguh.  x tau apa yg silap dimakan.  tp keluarga kitaorg je yg jadik camni (+ haziq, excluding izryn).  x tau la...klu nak ikutkan, izryn x mkn masa kenduri sbb dia tido.  mungkin makanan masa kenduri la kot.  entah...aku ni mmg "perut nipis".  salah makan sikit mmg sakit perut.  tu yg berhati2 bila nak makan apa2 esp makanan luar.  tp alhamdulillah, semua dah ok.

rasanya, cuti sekolah nih agenda for the kids hanyalah balik kampung huhu...x plan apa2 pun this time around sebab mama tgh sarat.  anak2 alhamdulillah, x request apa2 since mmg x biasakan pun diaorg dgn macam2 agenda cuti sekolah.  bila2 sempat & ada rezeki lebih, insyaAllah ada la plannya.  kalau x, dok rumah rehat2 pun ok je.

No comments: