Friday, June 8, 2012

WWSA...

ingatkan balik kampung masa majlis pertunangan pak chik tu was the only agenda for skul hols.  tetiba abah ajak pegi wet world shah alam pulak hari sabtu lepas (2.6.2012).  bukan main happy the kids bila bagitau nak pegi water park.  yg lapar terus kenyang, yg bosan terus bersorak2 hehe...penangan water park!

mula2 aku macam malas jugak nak pegi.  tp mengenangkan cuti sekolah & kesian kat the kids, ok la.  bangun kul 6am, prepare sandwich sket, gorengkan sausages, potong2 buah, bungkuskan kek, buat air teh buah sebekas - dah ready foods for breakfast.  abah ajak g makan kat kedai, aku x mau sbb sandwich tu aku buat guna sebantal roti yg panjang.  karang x pasal2 x abis plak.

sebab aku takut lambat, decided to have breakfast kat SA je terus.  bertolak pun dah kul 9.  tp kan aku kata budak2 x lapar bila dgr perkataan water park, so x de sape yg merengek kelaparan kecuali abah hehe...sampai depan wet world, lg 2 minit kul 10 (wet world bukak kul 10).  wahhhhhh...org beratur macam semut, giler panjang huhu...

kiter breakfast dulu kat taman tasik SA...



lepas makan, baru lah berjalan g wet world.  tu pun, abah beratur nak beli tiket makan masa sejam huhu...seb baik abah bersabar this time around hehe...takut je dia ajak balik.  sebab dah sarat, aku mmg x prepare nak join the kids main air.  tgk2 ramai je ibu2 mengandung dok mandi-manda.  aku, baju pun x bawak! nak dok melepak pun x de tempat sbb mmg penuh giler dgn orang.  aku main duduk je kat mana2 kerusi kosong hat yg x de orang/ orang g mandi.  nasib la menumpang jap hehe...cabana pun penuh x de kosong langsung.

hamikkk...dok melangut tggu diaorg mandi, mau dekat 4 jam baru siap semua huhu...tu pun sbb irfan dah lapar giler macam nak pengsan sakit perut.  maklum la dah nak dekat kul 3pm.  agaknya kalau bukan sbb sakit perut, x dak maknanya nak berhenti.

the only pic @ wet world SA...



 ni sebenarnya 1st time g wet world SA nih.  selalunya pegi TDWP je.  sunway lagoon x penah pegi, LWOT pun x penah pegi.  next time around nak test GCM plak.  eh, banyak rupanya water park kat mesia nih.  cuma kesempatan nak pegi tu je, wallahualam...

No comments: