Friday, August 3, 2012

Prolonged Jaundice

Day 41...mama pun dah menghitung hari nih hehe...

Baby isyraf is actually having a prolonged jaundice...sama mcm izryn seblm nih.
Izryn : on day 40, dah clear dah kuningnya. Tp isyraf on day 41, kuning still lg at 9.6 huhu...

Mmg pengalaman dlm pantang ms melahirkn 2 org nih sgt mencabar.
Walaupun cabarannya lain2, tp still...dok ulang alik hospital/ klinik tu memenatkn jgk esp time awal2 ms br lps bersalin.
With isyraf, bacaan penah naik smpi 17 smpi kena warded.
Plak tu, aku x dibnrkan dok kat situ. Ms nak tgglkn baby tu menitik jgk la air mata. Walaupun cuma sehr, tp kesannya mendlm jgk bg aku.

Results blood & urine tests after day 15 semuanya -ve.
Tp since kuning still lg tinggi, masih jgk ulang alik klinik. Urine test pun siap repeat sekali lg sbb 1st test tu border line (urine amik sendiri kat rmh, siap simpan dulu seblm g htr hehe...mana la x berkuman).

Checkup hr nih, doc refer ke specialist huhu...risau jgk bila dah melibatkn specialist nih walaupun blood & urine tests ok.
Apa2 pun g checkup kat KK nilai dulu, tgk apa doc kata.
Hopefully by next week kuning dah makin turun, insyaAllah...

Latest pic of isyraf. Bedung dah x mcm bedung dah sekrg nih hehe...