Tuesday, September 11, 2012

Syawal 1433...

Nak dkt abis syawal dah, br la terhegeh2 nak crita pasal raya huhu...
Walaupun menjd suri rumah sepenuh masa hampir nak masuk 3 bln nih, tp no joking...lg penat dr dok dpn desktop kat ofis. Nak amik a few minutes to type a post pun, tak de masa...
Time baby tido, time tu la nak menyiapkan keja rmh yg x penah abis.
Bila nak berehat, baby plak dah bgn.
But why am i so not looking forward to start working in 2 weeks time?
Ishhh...nak nangis rsnya bila nak kena tgglkn baby kat nursery...
Meh crita raya dulu la ek...
Buat julung2 kalinya, beraya kat sini je on 1st syawal.
Mood beraya lgsg x de sbb x syok tak menyumbang kpd kesesakan jln raya hehe...
Turn blk rmh MIL thn ni.
Bila MIL decide nak raya kat sini, kami pun beraya sini je la.
So, pg raya after solat eidul fitri, br bertolak ke kajang, rmh SIL.
Aku cuma msk kuah lodeh je.
Yg lain - ns impit, kuah kcg, rendang daging, sup tulang - semua MIL yg msk.
Mkn2, terus lepak tgk tv smpi ptg. Ni raya ke x ni hehe...
Kul 3 ptg camtu br blk johor smpi raya ke7.
Blk johor, biasa la...mmg confirm beraya ke rmh pakcik makcik sekitar teluk ramunia, pengerang, ulu tiram, kluang, parit raja & bt pahat.
Lps tu bersedia plak menerima kunjungan anak2 buah atok & atok mak.
Sempat jgk celebrate birthday alif, bersekali ngan bday farah.
Tgk gmbr je la yg x seberapa...
1. Satu2nya family pic on 1st day raya (yg x brp nak menjadi, tp ok la...)
2. 3rd day raya...
3. Bday cake...
4. Pic with atok & atok mak on raya ke7...seblm blk nilai...
Pic ni berterabur. Pandai2 la matchkn dgn descriptions kat atas nih haha...(sbb aku mls dah nak rearrange blk. Baby x tido dpn nih, dah mula hisap2 jari, so paham2 la ek...)




No comments: