Thursday, November 8, 2012

HSH - Pagar...


cantik tak pagar rumah kami?
hahahahahaha...

pagar asal rumah ni dah nak roboh masa kami beli.
so, decide nak tukar pagar baru.
aku suka pagar yg simple je.
melintang macam nih, tp besi (sama macam gril yg lain).

abah minat plak nak buat kayu sbb tgk byk rumah kat lorong2 sebelah nih buat design camni.
bila tny kontraktor, dia kata tu semua aluminium, bkn kayu.
tp aluminium mahal (baik lah pagar besi biasa macam yg aku nak kan? murah je...).
akhirnya, ikut la kehendak abah - pagar kayu.
aku x suka kayu sbb cepat reput.
ada 1 rumah kat lorong kami nih, pagar kayu dah reput nmpk buruk.
tp kontraktor kata boleh tahan 5 tahun.
ye ke? tunggu je lah kan.
abah kata nanti dah ada duit lebih, boleh tukar aluminium pulak!

semalam ada budak pomen datang rumah sbb keta x boleh start.

pomen : siapa buat pagar nih bang?
abah : ko jgn tanya. buat sakit hati je...
pomen : teruk sangat ni bang, pagar nih...senget, x kemas.


okeh...siapa2 yg pandai buat pagar adalah DILARANG datang ke rumah kami!
 ataupun DILARANG belek2 pagar bila datang ke rumah kami!


benciiiiiiii...si pembuat pagar yg macam pandai, tp nan hadooo...


No comments: