Tuesday, November 20, 2012

Kuah Kacang

aku mmg minat sangat kuah kacang.
kalau cafe kat ofis nih buat nasi himpit & kuah kacang, mmg confirm aku beli...

taraaaa...breakfast pg nih (dah tggl seketul hehe...)






kalau ikutkan, aku boleh je buat sendiri kuah kacang nih.
tp disebabkan jarang sgt buat, so bila sekali2 buat tu, kadang2 rasa ok, kadang2 x brp ok (mmg x pandai masak punnnn...)

MIL pandai buat kuah kacang.
i mean, kena ngan taste aku la. ada manis2 sket sbb dia letak gula kabung.

masa kat ofis lama dulu pun, ada sorang collegue nih pandai jugak buat kuah kacang.
tp versi dia yg ada campur2 ngan "haiwan".
kuah kacang kerang, kuah kacang ayam, kuah kacang daging...
mmg sedap sangat...

pagi2 cerita pasal makan, karang nak buat kerja pun terliuq haha...

 

No comments: