Monday, December 31, 2012

Bulan Hari Jadi...


disember - bulan hari jadi untuk keluargaku.
bday atok mak on 21st, birthday izryn on 22nd & birthday paei on 25th.
kebetulan 21hb tu atok mak & atok dtg ni.lai sbb ada kenduri on 22nd.
x de nak celebrate pun.
utk izryn pun, plannya cuma nak beli kek je.

plan mengejut, ajak along sekeluarga dtg makan.
tapau sate (order 100, dapat lbh krg 180 cucuk erkkk*...)
beli kek (nak beli pecan butterscotch SR dah discontinued plak. giler blank x tau nak beli apa, terus beli black forest kat kings haha...padahal SR pun ada black forest - ngokngek)
along request nak rojak (x tau mana mr abah beli, tp mmg x sedap huhu...),
itu la dinner kami malam tu.





the cake & the birthday "girls" & boy...
(firas tu menyebok je haha...)






belikan present untuk atok mak.
mintak si izryn tolong bagi.
berkobar2 turun tangga, sampai kat atok mak malu nak bg pulak haha...





in return, atok mak pun bg present jugak - 
t-shirt & tights.
(lupa plak nak amik gmbr masa izryn test fitting)


*sate tu mr abah order 100.
masa nak amik tu mmg dia ada tny kat penjual tu sbb nampak mcm byk sgt.
penjual tu kata, betul la tu.
bila balik, aku pun macam pelik apesal byk semacam.
kira2 tgk > 100 cucuk.
the next day, mr abah call penjual tu nak byr balik jumlah yg terlebih tu 
sbb rasa x sedap plak bila melibatkan benda2 makan nih.
penjual tu kata, HALAL je x pe.
alhamdulillah, rezeki yg Allah berikan pada kami.
budak2 pun mmg suka sate, so x de pembaziran pun walaupun byk.
sate nih bila masuk peti ais & panaskan, x keras pun.  sedap je...*


No comments: