Thursday, December 27, 2012

Hari Pertama...



pendaftaran sekolah untuk tahun 2013 SKDJ was held yesterday.
nak byr yuran ke apa, SEPATUTNYA dibuat semalam.
pelajar tahun 1 pulak diminta hadir skali dgn memakai bj sekolah.
excited la si farah nak g skul semalam.
mama lg la excited haha...
beria malam sebelum tu mengiron bj sekolah,
siap readykan pencil case sbb sekolah kata kena bwk alatulis.


ready to go!

dalam kereta ok je.
sampai sekolah kena q untuk daftar nama pun ok jugak.
sampai kelas pun macam ok.
tp berdiri je depan pintu.
bila suruh duduk, mula lah...dah bergenang air mata.
abah pulak pegi tny "farah nak nangis ke?"
aku kalau rs nak menangis, pastu org tny nak nangis ke...
confirm dan2 tu jgk air mata mengalir.
seb baik x mengalir air mata si farah hahaha...


 


nazeera si penyelamat duduk seblh farah haha...
zeera ni anak jiran masa kat DI dulu.
mmg dah kenal.
terus dia ok.  ada a few jugak yg dia kenal dlm kelas nih
sbb sekolah sama masa kat kris.ta.


masa ni kena duduk je dalam kelas x buat apa.
mula la dia bosan.
panas nak bukak tudung la, haus nak air la...


 

masa mama & mr abah dgr taklimat, ada aktiviti mewarna.
(seb baik mama bwkkn pencil colour)
ni lepas dgr taklimat mr abah betul2kan tudung anak dara hehe...
ntah camne la keadaan tudung dia kalau dah start sekolah nanti.
ni x sampai 2-3 jam, rambut dah keluar sana sini.
kalau ikutkan surat yg sekolah bg hr tu,
semalam patutnya ada ujian saringan.
tp x de pun.  2hb nanti br ada ujian.
kononnya pendaftaran untuk semua kelas + byr yuran.
tp bila pegi kelas irfan, cikgu kelas dia x de.
cikgu ganti tu pulak x nak kutip duit, suruh tggu cikgu kelas.
makanya 1st day sekolah nanti br bayar.
apakah fungsinya buat 1 hari khas untuk bayar yuran kalau camni keadaannya?!
seb baik aku ada anak yg masuk darjah 1.
ada la jugak fungsinya dtg sekolah.
kalau parents yg datang semata2 nak byr yuran anak kelas lain selain tahun 1,
x ke hangin!
sabar sabar....

No comments: