Monday, December 17, 2012

Jalan-Jalan Utara - Part II


kalau dok hotel nih, budak2 mesti demand nak mandi pool.
dah le masa breakfast, cafe tu betul2 sebelah pool.
memang budak2 sambil makan, sambil jeling2 pool hehe...

masalahnya, kami mmg tgh rushing huhu...
dah le pg tu turun breakfast pun dah nak dkt kul 830 pg.
masing2 semua belum mandi plak tu.
karang kalau mandi pool, confirm lagi lambat.

kesudahannya, bagi "can" la budak2 mandi dalam bath tub sajo haha...
muncung jugak budak2 tu.
tp dr x de berendam lgsg, pasrah je la berendam dalam tub. 





walaupun berendam dalam tub, amik masa jugak
sbb buat 2 round.
ni 1st round, patutnya irfan sorang...tp si kecik tu mana boleh lawan cakap dia kan?
so, berendam la dia skali.
2nd round - kakak farah plak berendam sorang2.  lg syok...


check-out kul 1130 pg, terus kami menuju ke penang hill/ bukit bendera.
aku siap call dulu sebelum pegi sbb takut tutup.
alhamdulillah, bukak!!
at least ada la jugak "tempat menarik" yg kami pegi kat penang nih hehe...




jenuh jugak memanjat bukit dgn baby nih.
walaupun guna carrier, mula2 tu ok la.
lama2 isyraf dah mula marah.  mungkin sbb panas kot.
so, gilir2 ngan mr abah dokong dia.


budak2 request pulak nak masuk owl museum.
budak2 masuk free, tp dewasa kena byr rm10.
sangat la tidak berbaloi kena byr rm10 tu.
bukannya ada apa pun.
tp dah budak2 bising nak masuk, terpaksa laaaa...
seb baik mr abah x join skali.  kalau x, rugi rm20 huhu...

 



turun dr bukit bendera pun dah pukul 2 ptg ++.
agenda seterusnya - nak g carik "jeruk halal" - jeruk pak ali.
kalau ikut addressnya kat bayan lepas.
giler guna gps, tp sesat barat.  mmg x jumpa.
 last2, chowrasta jugak la jawabnya.
sampai chowrasta, rupanya ada 1 kedai jeruk pak ali kat situ.
hahahaha...giler meredah sana sini dgn panasnya, rupanya chowrasta pun ada.



 


pastu, g carik pulak restoran hameediyah.
dekat je ngan chowrasta.
disebabkan budak2 semua tgh tido + kami pun nak cepat
(dah nak dkt kul 4 kot rasanya time nih),
maka tapau je la nasik kandaq.
(hahahaha...giler x best nasik kandaq bungkus).
aku x minat sangat nasik kandar.
so, beli murtabak 2 untuk share ngan budak2.
 kempunan pesemboq, so tapau jugak sebungkus pesemboq.
(pedas giler pesemboq dia, tp boleh la dr x de.
pesemboq gurney tutup semalam masa kami pegi *frust*).

kami mmg plan nak naik feri masa keluar.
dah kul 4 ptg++ time tu, mmg giler jem la nak naik feri.
disebabkan jem, maka kami makan je dalam keta di tgh jem.
sempoi je percutian kami kali nih kan? haha...

kami menuju ke kulim petang tu (rumah mak lang mr abah).
730 ptg baru kami sampai kulim.
mak lang siap bg makan durian malam tu.
x larat la aku tgk durian malam2 + penat tu.
mr abah je layan durian dgn 2 anak2 daranya...

*bersambung (kalau rajin hehe...)


2 comments:

Azlinda Azlan said...

amboi.. sakan gak ko berjalan ye... mcm balas dendam aje? hahahahah... anak2 la yg seronok sgt kan? nice!

elly said...

azq,

hahahaha...balas dendam apanya. penat lg ada. cuti lama2 nih, bila balik bj berlambak nak basuh *nangis*.

ni bkn trip utk bdk2 sgt. agenda utama, nak attend wedding. tu yg bdk2 nak mandi pool pun x dpt. len kali set lain khas utk bdk2 plak hehe...