Wednesday, December 19, 2012

Jom Tonton...



sebenarnya ada lagi sikit nak sambung pasal Jalan-Jalan Utara.
tp terlupa nak transfer gmbr from hp mr abah.
so, besok la kot nmpknya 
(klu x terlupa la...sbb cerita yg x brp nak menarik kena diselang seli dgn gmbr haha...)


semalam aku tgk cerita ini...


image from http://perekacipta.com

layan sorang2 dalam bilik sambil melipat baju
(yg melambak & bergunung2 disbbkan trip berjalan sakan hr tu.
tu pun sempat lipat 1st round dulu - bj budak2 je huhu...)


ok la cerita nih pada aku...
(org lain dah tgk lama dah, aku br terhegeh2 nak tgk...)
dah boleh agak dah, typical cerita melayu - happy ending walaupun nampak macam ala2 nak sad ending.


malam ni (kalau x ngantuk la),
nak tgk cerita ini pulak... 
 


image from http://fuh.my


sambil melipat baju round 2 - bj mak bapak plak.

ramai orang kata cerita nih best.
bila tanya kat mr abah dah tgk ke cerita nih, dia jawab :


mr abah : dah! endingnya dia kawin...
aku : wehhhh, jangan lah citerrr!!


hahaha...teruk betul terus nak crita ending.
org baru nak feeling tgk.  anti-climax betul laaaa...


sebenarnya, filem2 ni semua mr abah "pinjam" dr kawan2 dia.
x ku sangka org2 lelaki pun minat nak donlod crita2 macam nih.
tp serius...kalau nak tgk crita2 melayu nih tanpa pegi GSC ke hape,
bgtau je la kat mr abah.
dia willingly akan try carik from kawan2 dia.
sbbnya dia pun tau kompem x de masa nak bwk anak bini g tgk wayang kan?


ada lagi berderet cerita yg dah lama pinjam, tp x tengok2...
aku kan bila ada anak kecik nih, mana tgk tv/ cerita2 sangat.
(tv rosak pun aku x heran nak beli baru hehe...)
konon2 nak follow "Dalam Hati Ada Taman",
2 episod je mampu follow betul2.
pastu kalau sempat tgk ulangan, aku tengok.  kalau x, x kesah sgt pun.

aku pun heran mana pergi "hantu tv" dalam diri aku.
kalau sebelum ada izryn dulu, semua cerita aku follow.
ke aku dah insap sbb dah tua.  mata pun x mampu nak bertahan tgk tv, baik tido!
tp, kalau aku ada dpn tv, remote mesti kat tangan aku.
x de chan budak2 nak tgk katun hehe...


image googled - http://ceritamaster.com; http://sedut.org; http://sinarharian.com.my; http://thedisneyblog.com.my


ni sikit je yg aku ingat,
rasanya ada lagi kot.

brave tu budak2 dah tgk 3-4 round dah.  aku x tgk lg...
hantu kapcai tu aku rasa macam nak tengok.
(i kan peminat jozan hahaha...tetiba)
tp sorang2 malam2 nak tgk bila budak2 semua dah tido, adalah sedikit seram.
padahal bukan hantu pon hahaha...


No comments: