Tuesday, January 8, 2013

Lawatan Balas...


27 dis 2012 - kami menerima lawatan balas drp mak tam, alin & kakak.
x sangka orang perlis nak dtg rumah kami.
diaorg dtg for dinner & tido semalam kat rumah kami.

masak sempoi2 je sbb siang tu keja - ayam masak kurma 
(ayam kari or ayam kurma or sup ayam kira sempoi la utk aku sbb x perlu nak goreng bagai ayam tu.  sekrg ni tambah lg satu - ayam masak kicap.  bila try buat ayam masak kicap tanpa digoreng ayam tu, sedap plak jadinya.  bertambah la menu malas ku hahaha...), buncis goreng, sambal belacan, 
ikan goreng (kalau ada ikan pekasam mmg terangkat lah, tp x de huhu...).


the next day tu, bawak tetamu g jalan2 kat ni.lai 3.
masa singkat sbb mr abah nak g solat jumaat.
sebelum solat, kami g makan dulu kat batang benar.
rasanya orang ni.lai (& org luar ni.lai) mesti tau warung tepi jalan yang jual itik & ayam salai dekat2 dgn highway lekas.
ok la kalau nak makan makanan2 org negori macam masak lemak cili padi, boleh la singgah sini.  sentiasa penuh & lauk2 pun not bad!


petang tu, bwk tetamu makan eskem pulak!





faces of izryn sementara nak tggu eskem sampai...







order 4 jenis eskem, pastu makan ramai2.  heaven!


malam tu, mr abah belanja makan kat ana ikan bakar.
mmg favourite rest. mr abah sekrg nih.
rindu la nak makan kat bagan lalang kalau macam nih haha...






lepas makan, lepak plak kat putrajaya.
insiden dalam keta - izryn muntah huwaaaaa...
mungkin makan banyak sangat kot!





lepak2 jap kat dataran masjid putrajaya.
bagi can anak2 main berlari2.
sampai nak dkt kul 12am jugak la melepak nih.
isyraf je tido dgn nyenyaknya di bawah sinaran bintang haha...
yg lain, naik keta je terus senyap - tido!



tqvm orang perlis sbb sudi datang.
jangan serik datang lagi...


No comments: