Tuesday, February 19, 2013

Cuti TBC - Day 1


9/2/2013

masa orang sebok menyesakkan jalan raya,
kami menyesakkan ala.manda hehe...

matlamatnya banyak - nak beli hadiah kawin, nak beli beg sekolah irfan yg dah koyak (tensen aku sbb sebulan je pakai dah koyak, tp beli yg murah je pun ritu 30 hinggit), macam2 lah nak beli...

sampai sana dalam +- pukul 12pm kot...
senang je nak masuk parking area.
x payah beratoq.  nak carik parking tu biasa la kan, berpusing2.
tp x de la sesusah mana nak dapatkan parking.  so, alhamdulillah!


susah jgk ek nak carik hadiah kawin (yg within budget la kan hehe...).
penat pusing sana sini carik apa yg berkenan.
ingat nak beli jam.  pusing2 carre.four tu x jumpa plak jam huhu...



beg irfan pulak...jumpa dah beg yg mr abah & mama berkenan,
tp irfan x mau.
jadiknya, kami menuju ke bangi utama/ warta plak nak carik beg lain.
(walaupun dalam perjalanan tu tersengeh2 je la masing2 kena sound ngan mr abah sbb x beli beg tadi tu. ye lah kan, ingat senang ke nak carik beg yg ok?)


lepas dah dapat beg yg disukai,
(eh, nanti aku amik gambar ek.  rupa2nya irfan minat beg yg byk kocek haha...penuh beg ngan zip2 bagai)
mr abah ajak makan cendol kat sek.syen 4.
bangi nih mmg banyak gerai2 tepi jalan yg jual cendol.
cuma pandai ngan x pandai pilih yg sedap jek.








ok la...cendol sedap, rojak pun ok.
mr abah makan laksa, tp aku lupa plak nak rasa sket.
x pe, next time boleh datang lagi.
cuma kena tahan beratoq je la sbb gerai ni stail dia beratoq, bayar & angkat sendiri apa yg diorder.
pastikan kena booking meja setsiap.  kalau x, makan berdiri la jawabnya.





bukti kena beratoq panjang hehe...
makin lama, makin ramai tau!


No comments: