Thursday, February 21, 2013

Cuti TBC - Day 2


10/2/2013

gong xi fa cai!!


ramai kan orang kawin pada tarikh nih, senang kot sbb mmg cuti panjang.
ada 2 jemputan kenduri kawin kawan ofis aku.
satu kat gombak, satu kat jengka.
pikir punya pikir, aku decide nak g dua-dua kenduri.
walaupun jauh & mungkin lambat sampai, tp x pe lah.
yang penting memenuhi undangan...


kenduri kat gombak mula pukul 12tghr.
(ngam2 soi lg 5 minit nak kul 12 kami sampai hehe...punya la nak kejar masa, pastu org lain x sampai lagi, mula la malu nak masuk haha...)
kenduri nih buat kat res.toran ne.layan tit.iwangsa @ go.mbak.
aku tengok kat banner, restoran ni baru bukak bulan nov 2012.


ok la, makanan semua sedap.
kuih2 pun sedap, ada air longan...ishhh, sedapnyaaa!
aiskrim pun ada.
tp sebab kami mmg nak cepat, x pandang pun kaunter aiskrim.
takut teringin haha...






sempat amik gambar ngan pengantin.
ni pun dok carik pengantin kat bilik belakang hehe...



tahniah kha.lis & ji.had!
semoga kekal ke akhir hayat & cepat menimang anak...








pastu terus g jengka pulak.
on the way tu hujan pulak, dengan x tau jalannya + ada pulak accident kereta langgar lembu huhu...tp alhamdulillah sampai jugak.

sampai kul 330pm, meja semua dah kemas.
pengantin pun sipi2 nak salin baju dah.
x de hal, kita kasi gegar pintu bilik, terus pengantin keluar balik hahaha...!
(acah je, seb baik sampai2 tu baru je pengantin nak salin baju.  so, sempat laa...)





untuk as.haari & isteri...semoga kekal hendaknya!


lepas makan, kami meneruskan perjalanan ke kuantan.
lepak semalam kat seri malay.sia kuantan, makan malam kat sa.tay zul yang packed giler malam tu, tp kami x kesah redah jugak walaupun ada budak tu order nasik goreng x sampai2, hujan lebat mencurah2 on the way balik hotel & bila sampai hotel semua dok lepak atas katil & tidur awal.


fuhhhh...penat tp puas hati sbb itinerary for day 2 nih 100% being fulfilled (walaupun timing lari).



No comments: