Friday, February 22, 2013

Cuti TBC - Day 3


11/2/2013


kalau ikut perancangan awal, hari ni patutnya nak balik ni.lai dah.
tp memandangkan mak lang beria2 sangat nak jumpa baby isyraf,
tukar plan & kita tidur lg semalam kat rumah mak lang plak.


pagi tu bagi chan kat budak2 terjun swimming pool.
(x de gambar budak2 berendam sbb mama & baby dok dalam bilik je,
so x de orang nak snappo2).
lepas check-out, kami pegi ronda2 kat berjaya megamall.






kat tengah2 mall nih, siap ada pokok sakura lagi.
pastu dia ada buat replika makanan orang cina sempena TBC kat tengah2 nih.
menarik sangat!



tujuan utama pegi sini sebab nak belanja mr abah in advance.
birthday dia kan 13hb feb.
orang nak belanja "makan besar" kat mana2 kedai seafood ke, dia x nak.
special request western style - kenny rogers roasters hehe...
so, ikut je laaaa...
(mana boleh x ikut sbb aku pun ada request nak makan kat satu tempat nih masa birthday aku nanti.  karang x pasal2, aku plak kempunan hehe...)







budak2 la paling seronok.
irfan siap re-order lagi sbb x cukup (pokai mak ko nak oiii...).
aku order choc cake seketul untuk mr abah pun, budak2 yg berebut2 huhu...
pasrah je birthday boy haha...
ye la, selalunya birthday mr abah or birthday mama kami akan berdating berdua je.
celebration kat rumah cuma kek je.
tp this year, aku sebok sket x boleh nak cuti.
lgpun birthday ni plak bersambung ngan cuti panjang tbc, x dapek la nak nolongnya haha...
(tp birthday mama, mr abah kena cuti tau hahaha...mama ngelat!)



lepas makan, mr abah saje bawak pegi TC.
ya Allahhhh...jem giler kat TC!
patah balik, kami lepak kat taman gelora je lah.







hujan time nih.
berlari2 turun kereta.
ramai orang jugak kat sini.
budak2 order makan (lagi...) tp yg sempat sampai cuma minuman je.
lambat sangat nak sampai makanannya, mak lang dah call suh datang rumah dia cepat.



malam tu, macam dah kenyang.
tp kesian kat budak2.
keluar jugak g makan tp idok le menyusahkan diri pegi tanjung lumpur.
mampoihhh...kompom x dapat makan kalau pegi sana.
makan je kat kedai paling hampir dengan rumah hehe...







besoknya, pagi2 buta dah keluar rumah.
nak balik awal sebab takut jem.
mak lang ajak pegi makan nasi lemak zaman.
giler beratur mau lebih setengah jam jugak.
tp puas hati la dah dapat rasa nasi lemak zaman yang famous nih.
bukan setakat nasi lemak je kena beratur, nak beli roti canai pun beratur jugak.







tamat la cerita cuti TBC kami untuk tahun nih...



No comments: