Tuesday, March 19, 2013

#4 : Pasal Si Kecik...



lama x update...
banyak pending stories...
(my birthday celebration, makan2 with SIL & family, buah tgn from korea, pedas hot spring...eh, banyak lahh haha...)


keja makin stress...
aku nih mula la. bila stress je, nak carik keja lain hehe...
lumrah la kan...NAK je, bukan carik betul2 pun.
someone yg skema kata - "lapangkan dada, teruskan keja"
insyaAllah!!


dahhhh...pasal keja nih, kalau nak cerita aku rasa aku kena buat 1 blog lain plak kot.
totally pasal keja hehe...


sebenarnya nak cerita pasal budak nih...




ni masa dia demam last week.
makan ubat pun x turun2 jugak demam.
dari 37.5 terus shoot to 40!
jumpa doc, terus kena masuk ubat bon.tot huhu...


3 hari baru betul2 demam dia hilang.
sepanjang masa dok lap je dia dgn kain basah.
tu pun, kena bersabar dengan "marah" dia.
bukan senang nak mengelap dia nih.  semuanya x nak!
& seperti biasa...x boleh berenggang dgn mama.


isyraf sebenarnya x penah demam.
nih first time dia demam @8 months old (lg brp hari nak masuk 9 bulan).
tu yg bila sekali demam, EL terus mama hehe...
dah dia merengek sepjg malam, bawak ke pagi merengek jugak.
mama pun "weng kepala"...


alhamdulillah...dia semakin sihat.
org tua2 kata, demam nak pandai.
hmmmm...nak pandai jalan dah ke hehe...


No comments: