Thursday, March 21, 2013

Tetamu



sejak kami pindah ke rumah baru nih bulan oktober lepas,
ni la first time my sil & family nih datang visit.
hmmm...makan 5 bulan jugak tu br nampak muka.


tp x pe, orang bisnes mmg busy.
kalau x, x kan la sampai 2-3 kali janji nak datang, br nih la betul2 nmpk muka.
mungkin ada benda yang x dapat nak elak.
bersangka baik.
(aku mmg x amik port pun kalau dia janji nak dtg.  kalau kami ada kat rumah, dtg je la tanpa bgtau pon.  sentiasa shj rumah nih terbuka utk tetamu.  sbbnya bila janji x ditepati, byk pihak yg susah - wahhhh, macam ahli politik plak haha...).

rumah diaorg pun jauh giler (kat ul.u la.ngat sana).
redah highway, kampung bagai jugak la kalau nak sampai ke rumah abang sendiri nih.
mau sehari jugak perjalananan kalau jalan kaki haha...
so, x pe x pe...


tetamu sentiasa dialu2kan.
x sempat la nak g kedai ke hape sbb mr abah dah janji nak g main ping pong ngan kawan dia plak ptg tu.
sedia la apa yg ada.
goreng kropok cecah sos, goreng aiskrim ketam, keluarkan biskut yang ada, buat teh o, buat sarsi sejuk - berjamu selera la semua petang tu.
sekelip mata je licin aiskrim ketam hehe...


tetiba ada plak yg suggest nak makan kat an.a ik.an ba.kar pe.tai.
janji meraikan tetamu, kami on je.
hantar sms order setsiap kat owner, lepas maghrib terus zasss...


kalau ikutkan, owner mesti balas sms order tu baru kira confirm.
tp kami redah je walaupun x balas.
padan muka, rupanya dah fully booked untuk 3 hari haha...


dah sampai ba.ngi tu, aku suggest makan kat vi.llage vi.ew je.
sebabnya nak cepat hehe...
aku suka makan kat VV sbb dia masak cepat walaupun ramai orang.


sementara tunggu order, bermaharajalela budak2 bagi makan ikan.
penuh makanan ikan dalam kolam, ikan pun x lalu nak makan hehe...






secawan makanan ikan harganya rm1.
rasa dekat rm10 jugak budak2 nih habiskan duit beli makanan ikan.
mati kembung ikan2 semua nak oiiii...





semua dah terasa2 nak makan seafood sbb dah buat senarai nak makan apa kalau pegi an.a ik.an ba.kar.
jadinya transfer je menu tadi ke sini plak.
tp menyesal boleh? hehe...

betul la kot...x semua tempat kita boleh order seafood nih.
kena carik tempat yg betul2 orang kata sedap.
boleh tahan la makan kat VV nih dr segi rasa.
tp udang kecik, sotong kecik...
hmmmm...x umppphhh la kan makan seafood camni.


x pe, len kali kita set lain plak makan kat an.a ek!






tqvm sil & sil's hubby sebab belanja kami...
next time suh abang plak belanja hehe...


No comments: