Wednesday, March 20, 2013

We.t Wo.rld Pe.das



hari sabtu 2 minggu lepas, ada hal sket nak kena g cel.com se.remban.
dah alang2 pegi se.remban tu, mr abah ajak pegi wet wo.rld pe.das.
aku ok je.  budak2 lagi la ok.







gambar kat entrance je ada.
gambar mandi manda x de satu pon.
sbbnya aku pun join jugak berendam hehe...
(aku nih bukan suka sangat nak join mandi skali kalau pegi tempat2 camni,
tp saje kali nih nak "rendamkan" isyraf skali).


lama jugak rasanya kami dalam nih.
keluar2 je dah nak dekat pukul 2pm.
& budak2 pun, naik2 keta je semua pakat tido.





kalau orang yang minat we.t wo.rld yang ada macam2 slide ke hape,
rasanya x sesuai kot pegi tempat nih.

tp kalau sesaja nak bg budak2 main air,
bayar x mahal sangat (x ingat la brp rm, tp rasanya adult pun rm10 je kot),
mmg ok la pegi sini.

tak dalam sangat pun airnya.
so, x risau sangat budak2 main under minimum supervision.
lagi satu - walaupun kami pegi hari sabtu, tp x ramai sangat orang.
x crowded pon.


on the way balik tu, kami singgah makan cendol kat le.man da.wi.
aku x penah dengar pon nama tempat nih.
tp mr abah kata mmg famous gak tmpt nih sbb boleh tambah cendol foc.

beli sorang semangkuk, 1 mangkuk rm1.
pastu boleh tambah banyak mana suka.
cendol, ais & air gula mmg dia letak atas meja je untuk org tambah.


cuma, bila dah free tu, jgn la expect lebih2 plak.
kalau ikut aku, cendol nih kureng sket dari segi rasa.
tp disebabkan haus & panas, ok je aku minum 2 mangkuk.
mr abah lg la, 3 mangkuk terus hahaha...






kat sini, ada sorang pakcik yang hafal fakta2 sejarah.
siap ada scrap book tampal keratan2 akhbar berkaitan sejarah.
caya lah pakcik!
boleh bercerita pasal fakta2 sejarah jo.hor sekali nafas je.
aku pun x ingat cerita dia.
tp sepanjang kami minum tu, mmg mulut dia x berhenti2 berckp.
siap kata uk.m panggil dia bg ceramah lagi (ntah x tau la betul ke x).


sape2 yg rasa nak minum cendol puas2 tp byr semangkuk je, boleh la singgah sini.
betul2 tepi jalan menuju ke se.nawang/ pe.das.



No comments: