Monday, April 1, 2013

432013 - My Birthday!


lama giler entry nih kat dalam draft mode hehe...


dulu2 we make it a must - sama2 akan cuti tiap2 kali birthday masing2.
tp bila komitmen makin bertambah, susah jugak nak amik cuti.
tahun lepas kami sama2 x amik cuti pun.
tahun nih, masa birthday mr abah kebetulan mmg tgh cuti raya cina.
so, x yah apply cuti pun mmg dah cuti hehe...

walaupun aku ada mintak mr abah cuti masa birthday aku 
(aku kan jenis nak lebih je semua haha...)
bila dah nak dekat harinya, aku pulak byk keja.
berbelah bagi nak cuti.
org kata, cuti utk release tension.
tp aku kalau cuti time keja banyak, lagi tension ada lah!

tp bila mr abah beria nak suruh jugak cuti, x baik pulak x menghargai kesucian hati dia kan?
ok laaa...cutiii!!


we started the day dengan soru.
dekat kedai makan depan rumah nih je pun.
x payah makan banyak2 sangat sbb ada agenda for lunch.

lepas breakfast, kami pegi main boling.
lama dah nak try main kat kom.pleks air.port ni.lai yg baru bukak januari lepas.
so, akhirnya dapat jugak memenuhi hajat.
kalau nak ikutkan, aku mmg x reti main pun.
tangan x bedung haha...bila baling tu kompem menyenget masuk longkang.

tp belasah je lahhh...
x abis 2 game, tangan dah lenguh hehe...
mr abah siap tambah 1 game lagi (dia sorang je...)
saje nak puaskan hati main.






sebenarnya x plan pun nak kareoke.
tp sebab main boling tu kejap je & tak nak la lunch awal sangat,
karoks la kejap hehe...
tu pun sebab tetiba terperasan kat kompleks nih ada gak kareoke centre.






hehe...orang yg kata dia x minat nyanyi tu yg lebih rupanya.
kasik chan lahhh!


lepas karoks sejam, kami menuju ke bangi for lunch.









dah lama sebenarnya teringin nak makan kat sini.
order macam2 lepas tu makan x habis hehe...
recommended menu - udang butter & marmalite chicken.
tapau bawak balik, berebut2 budak2 minat ayam tu jugak.
eh, tom yam dia pun sedap jugak.






lepas lunch, pegi ala.manda pulak nak carik barang sikit.
& then terus balik ni.lai.
tu pun sampai rumah ngam2 kul 530 ptg.


eh lupa...
sebenarnya mr abah ada belikan kek aiskrim.
patut la aku request nak SR cake dia kata x payah haha...
mana tah aku letak gambar kek tu huhu...


x penah terlintas pun nak beli kek aiskrim.
mula2 tu rasa pelik jugak mr abah boleh terpikir pasal kek aiskrim bagai.
rupa2nya ada kawan dia yg suggest hehe...

kek aiskrim kat ki.ngs nih kena order 3 hari sebelum ye.
kalau ready stock tu, mmg x de la.
patut la aku x tau hahaha...


dah 2 tahun berturut2 mr abah bg hadiah gadgets masa birthday aku.
so, tahun nih dia kata x payah lah...huwaaaaa...


anyway, tqvm mr abah for the day!

walaupun x dak cuti2 romantika ka, celebrate beria2 ka,
it is always the thought that counts!
muahhhh muahhhssss...



No comments: