Thursday, April 4, 2013

Aktiviti Cuti Sekolah



cuti sekolah hari tu, kami plan nak balik kampung ro.mpin.
lama giler x balik sana.


tup2, mak lang buat "kezutan" plak tetiba nak bertunang.
the kenduri, dia nak buat kat ku.antan.
so, ke ku.antan dulu lah kami seblm balik ro.mpin.


kebetulan ada wedding kat go.mbak.
pegi wedding dulu, kenyangkan perut sebelum mengharung jem ke ku.antan.





siap ada choc fountain & ice cream lagi.
mmg sakan la budak2.
meja kami yg paling bersepah skali huhu...


x de apa sangat nak tolong pun.
sbb kenduri ala kadar je, adik beradik je pon.
sampai2 dah siap terhidang ketam masak lemak & sambal sotong.
i is x reti makan nasik petang2 hehe...
(kecuali kalau x lunch & kebuloq, mungkin makan gak kot)
so, join rasa isi ketam sket from mangkuk mr abah.
lama dah x makan ketam.
mmg makanan yang aku elak la sbb x koser nak bersusah payah utk makan.


the next day - hari kenduri...






anak dara 2 orang nih sebok suh mak ngah make-up kan diaorg.
beratoq masing2 nak make-up hehe...
izryn tu mata dia x siap sbb dia x tahan kena tutup mata & org dok gonyoh2 mata dia hehe...
(tu laaa, kecik2 sebok nak make-up)




the pengantin, the hantarans, the tukang cakap hehe...
tukang cakap nih x practise pun.
dok la tergagap2 hehehe...


ok la sbb ada pembantu 2 orang yg dok sebelah dia tu haha...


lepas kenduri, zas terus balik ro.mpin.
singgah pekan jap pekena cendol & rojak.


serius sedap cendol & rojak dia.
ngam2 lepas kami, terus pak saleem nih tutup lori.
cendol habis!
seb baik sempat rasa...





balik ro.mpin kali nih, sempat singgah tepi pantai.
lepak2 minum2.
menyesal minum2 sbb lps tu aku sakit perut huhu...
rasanya penah minum kat sini dulu, sakit perut jugak.
tu la, x ambik iktibar.
pasni confirm x nak makan kat kedai tu lagi...





amboiiii...sakan ek kamu2 nih main pasir!
x pe, mama pejam mata je.
main laaaa, mainnnn...



No comments: