Monday, June 3, 2013

From Ni.lai to Pe.rlis




rangkuman cerita2 mei 2013...
(a few entries for the stories sepatutnya, tp sindrom M dah melanda huhu...)


participated in The 9th Pu.blic Un.iversities KIK Co.nvention in UUM from 19 - 23 may 2013.
alhamdulillah, mr abah berjaya menjaga is.yraf sepnjg tempoh tu hihi...
kali pertama tinggalkan is.yraf lama2,
cuak jugak takut dia "mengamuk" malam2.
tp disebabkan kena tinggal tu lah, is.yraf boleh dah tido ngan mr abah malam2 sekrg ni.





sekitar raptai & majlis pembukaan.
sampai2 je terus ke uu.m untuk raptai.
dewan pertandingan pun x siap lagi.
naik kematu bon.tot tunggu kat situ.
dah le penat huhu...


pembukaan was something different.
foreigners bawak masuk piala2 yang dipertandingkan.
apa rasionalnya ek? hihi...






sekitar hari pertandingan & majlis penutup.
sempat ambik gambar masa jabatan bendahari buat persembahan je.


lepas dinner penutup tu terus nak balik ni.lai.
so resah gelisah je kat situ nak tunggu cepat habis.
dah boleh expect dah x akan menang hihi...






2nd nite tu sempat makan seafood kat kuala perlis.
maklum le hotel kami mmg betul2 berhadapan dengan food court kuala perlis nih.


tong2 ramai2, sorang rm35.
ok la, not bad!
semuanya halus mulus, makan sikit tp order banyak haha...
semput jugak nak menghabiskannya.
silap sebab makan nasik banyak huhu...


balik dr uu.m 23hb tu, tetiba mr abah buat keputusan tergempar plak.
nak balik pe.rlis 25hb tu huhu...
mmg ada kenduri sebenarnya kat pe.rlis nun.
tp mula2 ingatkan x nak balik.
tup2 nak balik la pulak...
seb baik balik2 dari uu.m tu dah bertungkus lumus basuh baju.


pakcik mi.zan bawak kami melawat wa.ng ke.lian.
bangga irfan dapat pegi luar negara haha...
(luar negara la sangat nak oiiii...).

beli benda2 makan je pun.
panas lit2, nak pengsan pun ada.
pastu balik menyesal x beli kuali haha...






cuti raya bulan 8 nanti ada kenduri lagi kat pe.rlis.
mr abah macam nak balik lagi je.
jenuhhhh...
seb baik balik kali nih x jem on the way pegi & balik.
tp a new experience la kan.
x penah2 bertolak dr rumah pukul 4 pg.
budak2 mandi kat r&r je.
aku, kul 330pg aku mandi sbb x terasa nak merasa mandi kat r&r hihi...


No comments: