Thursday, June 27, 2013

Ma.gic Me.als



hari tu mr abah bawak balik ini...




walaupun aku jarang (ke x penah?!) beli instant2 camni,
tp kalau dapat free, i olss ok je...
boleh je nak try.
kebetulan weekend lepas mr abah request nak kari ayam.
so, kita potong2 sket daging ayam tu & boleh la try...





dah gaul2 ayam ngan perencah dia tu,
kena letak dalam plastik yang memang disediakan.

cara masak dia, kena masak bersama2 dengan beras dalam periuk nasi.
hasilnya...






ok laaaa...untuk orang yang x de dapur & cuma ada periuk nasik hihi...
serius.
in terms of rasa, ok je boleh makan.
rasa tu ada tp a bit of terlebih pak aji
(eh...makanan instant mmg macam tu kan?!)

mungkin kalau tambah perencah lain ikut citarasa kita ok kot.
or lebihkan sikit air supaya x pekat sangat.
aku rasa mmg masak ni pekat sbb air tu aku sukat betul2 ikut instruction.


yg ni, mmg aku saje ikut arahan sbb nak tgk rs dia camne.
kalau dapat free lagi, boleh la aku experimenkan nanti.
tp untuk sesaja nak beli, x la kot.
bukan sebab x sedap smpi x leh makan ye...
sbb aku x minat sangat guna msg dalam masakan,
& aku rasa aku masak lagi sedap wahahahaha...


cuba lahhhh...
taste orang lain2!


2 comments:

Didie said...

Masuk dengan plastik tuh sekali ker?

elly said...

A'ah odie...

Masukkan plastik tu atas air beras dalam periuk.
Kiranya dia masak bersama2 beras tu la...