Wednesday, June 12, 2013

Sakit




hari khamis lepas (sebelum bertolak ke ku.antan),
singgah la klinik jap sbb is.yraf x sihat.
(batuk, selsema & demam complete package huhu...).


bila doktor check, nafas dia laju.
terus doktor suh neb & pastu buat chest x-ray plak sbb aku mengadu batuk is.yraf ni asik berulang2 je.





mr abah yg bawak is.yraf neb.
mula2 mmg dia meraung jugak.
tapi lama2 dia pasrah hihi...


x-ray result was not so good.
ada infection sikit pada paru2 dia.
doktor advise suruh admit tp memandangkan mr abah kena jadi wali nikah adik dia sabtu tu (main reason kenapa nak ke ku.antan), doktor kata ok x perlu masuk wad.
tapi macam2 ubat dibekalkan.
siap dgn referral letter ke hospital ku.antan huhu...


risau mmg risau.
masing2 berbelah bagi.
tp alhamdulillah, lepas neb is.yraf makin ok.
demam pun x de dah pastu.
batuk makin kurang.


cumanya, semalam batuk dia macam makin teruk sikit.
tp nafas still under control
(doktor advise hr tu kalau nafas laju terus bawa ke klinik, 
tu yg aku risau dok la tgk dada dia).

aku dah mula confused ni.
adakah sebab taska?
ye lah, masa kat ku.antan tu macam ok je.
2 hari hantar taska, dah macam teruk balik je batuk dia.


adoi adoii...dilema lagi.
mungkin kena carik alternatif lain la ni kot.
either tukar taska or hantar balik ke rumah bbsitter dulu
(tp yg ni kena berkorban lebih sket sbb quite jauh dr rumah).
mmg kena usaha la ni rasanya sbb selalu sangat demam, batuk & selsema, risau jugak nih.



No comments: